Sodobne rešitve za brezhibne zobe

Za zobe moramo dobro skrbeti, saj so neprecenljivi tako s svojo funkcijo kot z izgledom. To pomeni, da se moramo redno posluževati zobozdravniških storitev, v poštev pa lahko pridejo tudi kakšne napredne rešitve, ki jih imamo na voljo. Na ta način je možno rešiti praktično vsak problem, če le vemo, katere opcije imamo na voljo v določeni situaciji.

Implantologija

Veliko možnosti ponujajo zobni vsadki, ki so zelo dovršeni in se odlično kombinirajo s preostalimi izdelki s področja zobne protetike. Možne so zelo obsežne rekonstrukcije, tudi all on 4 namestitev celotne proteze. Tako lahko rešimo tudi popolno brezzobost, pri tem je all on 4 dokaj elegantna rešitev, ki bo prepričala z odlično funkcionalnostjo na dolgi rok. Implantati pa so tudi sicer zelo uporabni, predvsem za kakšne rekonstrukcije oziroma za nadomeščanje posameznih manjkajočih zob. All on 4 vključuje namestitev celotne proteze na štiri implantate, medtem ko se vsadki uporabljajo tudi za posamezne zobe. Pri tem imajo različne prednosti, recimo to, da na ta način ne obremenjujemo sosednjih zob, zagotovimo pa trajno rešitev, ki lahko prenaša večje obremenitve.

Zobni aparati

Zelo napredni so tudi sodobni zobni aparati, ki jih uporabljamo za preoblikovanje položaja zob. Najbolj izstopa zobni aparat Invisalign, ki je zelo priljubljena izbira predvsem med odraslimi, ki želijo poravnati linijo svojih zob. Invisalign je nevidni zobni aparat, ki to nalogo opravi z odliko. Gre za aparat, ki ima seveda primarno nalogo prav s premeščanjem nepravilno izraslih zob, a ob tem prepriča tudi z nevidno podobo, saj je prozoren in majhen. V večini primerov lahko odlično opravi svoje delo, seveda pa je Invisalign še vedno le ena izmed opcij, posežemo lahko tudi po drugih izdelkih, s katerimi ortodonti naslavljajo razne potrebe pri oblikovanju zobovja. Gotovo lahko pričakujemo zelo dober rezultat pri takšnih posegih, če imamo na voljo sodobne rešitve.