K talnemu gretju je odlično podajo samorazlivni tlaki

Ogrevanje doma je izredno pomemben del gradnje ali prenove svojega stanovanja ali hiše. Preden se posameznik odloči za določeno ogrevanje, običajno tehtno premisli, kateri tip ogrevanja bo namestil. Trenutno je izredno aktualno talno gretje, saj omogoča izredno nizko porabo električne energije, kar posledično prinaša nizke stroške za ogrevanje. Dobra novica je, da se s talnim gretjem odlično ujamejo ravno samorazlivni tlaki

Samorazlivni tlaki so idealni za vse, ki nočejo izgubljati časa z dolgotrajnim postopkom sušenja klasičnega estriha. Ta namreč potrebuje vsaj tri tedne sušenja, preden lahko čezenj položimo keramične ploščice in še več tednov preden položimo leseni parket. Ljudje imajo radi hitre rešitve, zato je uporaba samorazlivnega tlaka zagotovo velika prednost. 

Kako delujejo samorazlivni tlaki?

Zanimivo je, da ogromno ljudi še vedno ne pozna vseh prednosti, ki jih nudijo samorazlivni tlaki. To so tlaki, ki so izdelani na osnovi kalcijevega sulfata in uporabniku zaradi vnaprejšnjega mešanja zagotavljajo popolnoma enakomerno razporeditev. Kar posledično zagotavlja odlično kvalitetno končnega izdelka oziroma tlaka. 

Kaj pomeni izraz epoksi?

Če se ne ukvarjamo s prenovami domov ali s polaganjem tlakov, nam izraz epoksi zagotovo ni blizu. To je namreč izraz, ki se poveže v besedno zvezo epoksi tlaki, ki označuje polimerne tlake. 

Polimerni tlaki so z drugimi besedami tlaki, ki so sestavljeni iz agregata ali polnila in tudi iz posebnega polimernega veziva. Polimerno vezivo se navadno dodaja v obliki smole, ki skupaj s trdilcem tvori polimerno vezivo. 

Kaj prinašajo polimerni tlaki?

Epoksi tlaki prinašajo ogromno prednosti. Prva in najpomembnejša je zagotovo ta, da s pomočjo epoksija lahko hitro dobimo popolnoma ravna tla, povsod kjer si želimo. 

Seveda pa na trgu lahko kupimo tudi ostale epoksi izdelke, kot so razne epoksi impregnacije, zaščitni premazi, estrihe in tlake maltnega tipa. Vsi omenjeni izdelki se enostavno uporabljajo in so odlični tako za profesionalce kot za amaterje v gradnji.