Zdaj je najboljši čas za pospravljanje

Leto 2020 je za marsikoga prineslo veliko tesnobe in hudo stisko, saj so mnogi ostali brez služb in prihodkov, za druge pa je najtežja stvar v tem letu to, da so odtrgani od tesnih stikov s svojimi prijatelji in sorodniki. Kljub temu, da je letošnja pandemija vsakega prizadela na svoj način, pa nam to ne brani, da poskušamo razmišljati tudi o tem, če obstaja način, da bi nastalo situacijo vsaj v kakšnem smislu obrnili tudi sebi v prid. Glede na to, da moramo večino časa preživeti doma, se tako mnogi lotevamo stvari, ki se jih običajno spravimo početi le, če imamo veliko časa in smo doma. Govorim seveda o pospravljanju naših kleti, shramb in vrtnih lop. Morda bo naša omara za orodje končno dočakala vestne roke, ki bodo pospravile vse stvari tja, kamor spadajo.

Imate dovolj prostora za shranjevanje?

Marsikdo bo prav v tem času ugotovil, da mora najti več prostora za shranjevanje. Če je omara za orodje že preveč polna, nam bodo morda prav prišli novi skladiščni regali. Dokler so trgovine še odprte, se torej splača pohiteti in si priskrbeti skladiščne regale ali druge vrste pripomočke za shranjevanje, da nam v času dolge zime, ko nas bo divjanje virusa prisililo, da se držimo naših domov, ne bo dolgčas. 

Če ne bomo letos uredili naših shramb, delavnic, vrtnih lop in kleti, kdaj pa bomo? Kdaj bomo imeli še toliko časa kot letos? Preden si bomo zaslužili starostni počitek in penzijo, verjetno nikoli ne bomo imeli dovolj časa. Prav v teh mesecih je torej čas, da poskrbimo, da bo naša omara za orodje spet tako lepo urejena, kot je bila takrat, ko smo jo prvič uredili. Če vam manjkajo skladiščni regali, pa ne odlašajte, saj nikoli ne veste, kdaj se bodo trgovine spet zaprle in koliko časa bodo ostale zaprte.