Vsestranska oprema za rezervo v stanovanju

Pri opremljanju stanovanja moramo pomisliti na vse tiste elemente, ki jih nujno potrebujemo, pa tudi na mnoge dodatke, ki bodo prišli prav. Ob tem ne pozabimo na nekatere kose, ki jih je dobro imeti v rezervi. Lahko bi našteli kar nekaj različnih kosov pohištva in opreme, osredotočimo pa se predvsem na tiste, ki imajo najbolj izrazito vlogo.

Ležišča

Zelo uporabna so ležišča, ki jih nenazadnje uporabljamo prav vsak dan. Pametno je imeti v rezervi kakšno vzmetnico, ki jo lahko hitro zamenjamo oziroma uporabimo v vsakem primeru. Običajno je to vzmetnica 140×200, ki se izkaže za vsestransko, pa tudi druge dimenzije pridejo v poštev. Vzmetnica 140×200 ustreza francoski postelji, ki jo uporabljajo tako posamezniki kot pari, na voljo pa imamo tako manjše kot večje vzmetnice za druge vrste postelj. Vsekakor je pametno imeti rezervno vzmetnico za posteljo, ki jo uporabljamo. Lahko pa pride vzmetnica 140×200 prav tudi v drugih primerih, recimo če želimo udobno namestiti kakšne goste. Zelo praktična so v tem primeru napihljiva ležišča in druge posrečene rešitve, pa tudi sama vzmetnica se lahko zelo dobro obnese.

Pohištvo

Vseh kosov pohištva ne moremo imeti enostavno v rezervi, saj je pohištvo težko enostavno popraviti, pa tudi stroški bi bili visoki. Oba ta zadržka odpadeta, če iščemo rezervo za stole – to so namreč lahko zložljivi stoli, ki so zelo praktični in cenovno ugodni. V stanovanju imamo stole, ki jih redno uporabljajo in ustrezajo stanovalcem, medtem ko lahko zložljivi stoli funkcionalnosti stanovanja hitro razširijo, če dobimo kakšne obiske. Še posebej v primeru, da pričakujemo večje število gostov, so lahko zložljivi stoli zelo posrečena rešitev. Odlično se obnesejo v različnih okoljih, priljubljeni so predvsem na vrtu ali na terasi, seveda pa se lahko vsak sam odloči, kje bo to vsestransko pohištvo najbolje izkoristil, če ga seveda ima pri roki.