Zehnder

Blagovna znamka Zehnder je znana po svoji dolgoletni tradiciji in kvaliteti različnih izdelkov, najbolj pa je znana seveda po svojih odličnih in vrhunsko dovršenih prezračevalnih sistemih. 

Blagovna znamka Zehnder ima kar nekaj certifikatov, ki dokazujejo da so res vrhunski, njihovi prezračevalni sistemi, klimatske naprave in druge naprave pa res zelo kvalitetni in nudijo veliko funkcionalnosti in dolgo življenjsko dobo.

Zehnder svojim strankam zagotavlja popolne sisteme, odlične storitve, njihova ponudba pa se konstantno širi in razvija. 

Zehnder je zagotovo vodilni pri različnih prezračevalnih sistemih, kot je na primer Zehnder OnFloor.  Glavna prednost Zehnder OnFloor sistema je izredno nizka višina vgradnje. Sveži zrak se dovaja skozi ovalne ploščate, različne kanale, ki so nameščeni v tlakih oziroma na nivoju izolacijske plasti. Prezračevalni sistem Zehnder OnFloor je enostaven in funkcionalen, saj je njegova vgradnja zelo enostavna, prav tako pa je zelo hitra tudi njegova montaža.

Vse to nudi odlično in kakovostno prezračevanje prostora oziroma objekta, kjer je ta prezračevalni sistem nameščen. 

Prezračevanje

Prezračevanje je izrednega pomena in se ga ne sme kar tako zanemarjati, saj je svež in čist zrak zelo pomemben za ljudi in živali. V zaprtem prostoru, kaj malu lahko zmanjka svežega in čistega zraka, zato je zelo pomembno prezračevanje. Ker pa je tehnologija zelo napredovala, so se na trgu seveda pojavili tudi različni prezračevalni sistemi.

Najbolj pogosto je prezračevanje z rekuperacijo. Prezračevanje z rekuperacijo ima ogromno prednosti, kot pa tudi nekaj slabosti. Dobre prednosti rekuperacije so da je tak prezračevalni sistem primeren tudi za ljudi, ki imajo težave z alergijami, v prostoru je  stalna temperatura vhodnega zraka, kar posledično pomeni višjo kakovost bivanja, privarčujete z energijo, kar pomeni da prihranite tudi pri denarju, sistem centralnega prezračevanja z rekuperacijo je ob subvenciji in z možnostjo samogradnje lahko le malce dražji od drugih prezračevalnih sistemov, vendar naj vas to ne odvrne od namestitve rekuperativnega prezračevalnega sistema, saj je zares odličen.