Ugodne zobozdravniške storitve v Sloveniji

Zobozdravniki tudi pri nas nudijo zelo prepričljiv nabor storitev, po katerih lahko brskamo. Na voljo so vse potrebne storitve za zdravo in lepo zobovje, navsezadnje imamo na izbiro tudi mnoge estetske, protetične in ortodontske posege. Mnogi se ob tem vseeno podajajo v tujino, češ da je tam možno najti ugodnejše cene. Je to res? Pri izračunu stroškov moramo upoštevati različne dejavnike in pretehtati vsako odločitev.

Ceno posameznih storitev in izdelkov določajo zobozdravniki sami, če seveda izberemo zasebno ordinacijo. Pri nas ponuja največ izbire za vse potrebe Ljubljana, kjer gotovo deluje pravi zobozdravnik Ljubljana ima s tega vidika tudi prednost pri cenah, saj konkurenčna ponudba niža cene, zobozdravniki pa se z ugodnimi ponudbami odzivajo na povpraševanje. Seveda to ne pomeni, da bo najboljša izbira kar najcenejši zobozdravnik, Ljubljana nudi široko ponudbo storitev in izdelkov, med katerimi lahko izbiramo, zato lahko upoštevamo še druge dejavnike, ne le cene. V končni fazi se izkaže, da je najboljša izbira usposobljen, izkušen in prilagodljiv zobozdravnik, Ljubljana temu dodaja piko na i s konkurenčno ponudbo in ugodnimi cenami.

Ugodne so tudi nekatere dražje storitve, recimo all on 4. Slovenija lahko odgovori na potrebe na tem področju, saj imamo ponudnike, ki storitev zanesljivo in celovito opravijo, na dolgi rok pa zagotavljajo odlične rezultate. Poleg tega je za all on 4 Slovenija tudi relativno poceni, čeprav gre za eno dražjih storitev. Treba bo odšteti več tisoč evrov, odvisno od specifik primera in izbranega zobozdravnika. A v tujini cene niso bistveno nižje, upoštevati pa je treba nekatere pomembne razlike. Recimo to, da za all on 4 Slovenija nudi veliko bolj priročne rešitve, s katerimi prihranimo veliko denarja in skrbi, poleg tega lahko pričakujemo večje zadovoljstvo na dolgi rok, kar je pri takšnih storitvah zelo pomembno. Lokalni zobozdravniki na dolgi rok ponujajo veliko boljšo podporo.