Adrenalinske aktivnosti v soški dolini

Posočje je priljubljena destinacija obiskovalcev, ki želijo svoj prosti čas preživeti kar se da aktivno. Ambient je idealen za prijetne počitnice, medtem ko ponudba lokalnih turističnih agencij dogajanje močno popestri – posebej priljubljene so adrenalinske aktivnosti, ki se izvajajo na reki Soči.

Pri obisku krajev v Posočju ne moremo spregledati pestre ponudbe adrenalinskih aktivnosti. Najbolj izstopa Soča rafting, ki ga nudi praktično vsaka turistična agencija v soški dolini. Gre za priljubljeno aktivnost, po kateri povprašujejo predvsem skupine in družine. Seveda se lahko raftinga udeležijo tudi posamezniki, na voljo pa so tudi mini rafti za dva. Variacijo možnosti dopolnjuje še reka Soča, ki s svojimi razgibanimi deli ponuja veliko različnih izkušenj – Soča rafting je lahko zelo adrenalinski, če pelje preko rečnih brzic, lahko pa je tudi zelo umirjen, če namesto tega izberemo kakšne široke zavoje. Turistične agencije so precej prilagodljive, je pa seveda za Soča rafting na voljo veliko ponudbe, v kateri je možno najti raznovrstne izkušnje.

Med aktivnostmi, po katerih je v zadnjih letih vedno več povpraševanja, gotovo izstopa soteskanje. Soča ima kar nekaj pritokov z atraktivnimi soteskami, v katerih se ta aktivnost izvaja. Največ ponudbe je v okolici Bovca, ki je tako tudi idealno izhodišče za soteskanje. Soča nudi prijeten ambient in atraktivne soteske svojih pritokov, medtem ko lokalne turistične agencije zagotovijo še vse drugo. Organiziran je transport, poskrbijo tudi za opremo ter seveda za profesionalno vodenje po soteski. Gre za zelo prijetno in edinstveno aktivnost, predvsem za tiste, ki želijo preizkusiti svoje spretnosti v naravi. Tudi tisti, ki bi se radi nekoliko izognili največji gneči, bodo izbrali prav soteskanje Soča je namreč v poletnem času lahko zelo oblegana, medtem ko je v soteskah njenih pritokov veliko bolj mirno. To pomeni, da soteskanje ponuja izjemno prijetno izkušnjo, s katero bodo gotovo zadovoljni tudi izkušeni avanturisti.