Drva na paleti omogočajo lažji transport

Medtem, ko je v preteklosti veljalo, da je ogrevanje z drvmi zamudno, pa je danes postal ta način ogrevanja veliko bolj preprost. Danes vam dostavijo drva na paleti, kar vam olajša mnogo dela in prihrani veliko časa. Edino, za kar je potrebno poskrbeti je, da poiščete primerno mesto za njihovo skladiščenje, saj bodo drva na ta način ostala čim dalj suha, in bodo tako zagotavljala učinkovito izgorevanje.

Običajno so drva na paleti lepo zložena in kompaktno pakirana v različnih dimenzijah, in sicer 25, 33 ali 50 cm. Glede na vaše potrebe in želje prav tako lahko izbirate tudi debelino drv, in sicer med drobnimi, srednjimi in debelimi. Glede na to, da transport drv za marsikoga predstavlja veliko oviro, se je pred nakupom potrebno pri izbranem ponudniku pozanimati o različnih možnostih dostave. Na ta način vam bo ponudnik zagotovo dostavil drva na paleti tik pred vaša vrata.

Briketi za kurjavo so priročno pakirani 

Lesni briketi so izdelani podobno kot peleti, saj je njihova tehnologija podobna, razlikujejo se le v tem, da so briketi za kurjavo stiskanci večjih dimenzij. Ogrevanje z briketi ima številne prednosti, saj so pripravljeni za takojšnjo uporabo, imajo nizko vsebnost vlage, nudijo visoko kalorično vrednost in imajo zelo malo pepela po njihovem izgorevanju. Številni podatki kažejo na to, da je uporaba briketov za kurjavo prava pot do nizkih stroškov ogrevanja.

Briketi za kurjavo so tako priljubljeni tudi zaradi izjemno udobnega načina skladiščenja. Za razliko od drv, so oblikovno obdelani in priročno zloženi v embalažo, kar zagotavlja enostaven transport in njihovo spravilo. Cena briketov za kurjavo je sicer zelo različna in odvisna od mnogih dejavnikov, a je še vedno nižja od peletov. Zaradi njihovega visokega energetskega izkoristka, je takšen način ogrevanja med najučinkovitejšimi, zato so mesečni stroški ogrevanja manjši, zadovoljstvo uporabnikov pa je v tem primeru neizogibno.