Dodatno zavarovanje je nadstandardno in neobvezno

Ogromno ljudi ne pozna razlike med dopolnilnim in dodatnim zavarovanjem in ju med seboj enačijo. Vendar resnica je popolnoma drugačna. Medtem, ko je dopolnilno zdravstveno zavarovanje skoraj obvezno in krije razliko stroškov med ceno zdravstvenih storitev in osnovnim zavarovanjem, pa je dodatno zavarovanje nadstandardno. To pomeni, da je ogromno ljudi, ki dodatnega zavarovanja nima urejenega, tisti, ki pa si želijo večje socialne varnosti, pa jim ta tip zavarovanja prav tako veliko pomeni.

Dodatnih zavarovanj je več in ga lahko sklenete pri katerikoli zavarovalnici pod različnimi pogoji. Lahko se odločite za nezgodno zavarovanje, zavarovanje za razne bolezni in še mnogo drugega, odvisno od ponudbe posamezne zavarovalnice. Zato je logično, da ima dodatno zavarovanje tudi različen obseg kritja, kot tudi višino mesečne premije, ki se običajno prilagodi željam in potrebam zavarovanca. Torej, če nimate dodatnega zavarovanj, potem ni nobenega strahu, da bi morali doplačevati zdravstvene storitve.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic vam nudi dodatne ugodnosti

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje v Republiki Sloveniji ni obvezno, je pa zato izjemno priporočljivo, če si ne želite imeti ogromnih stroškov že pri najbolj običajnem zdravniškem pregledu. Njegova sklenitev je izjemno enostavna, saj med posameznimi zavarovalnicami ni posebno velike razlike, razen tega, da vas skušajo privabiti z določenimi ugodnostmi ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic tako kot vsa druga dopolnila zavarovanja krije razliko stroškov od cene zdravstvene storitve in osnovnega zavarovanja.

Kje boste sklenili dopolnilno zdravstveno zavarovanje je sicer prepuščeno vaši odločitvi. Nekateri se za dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic odločijo, ker ima malenkost nižjo mesečno premijo napram ostalim zavarovalnicam ali pa imajo morda pri isti zavarovalnici sklenjeno še kakšno drugo obliko zavarovanja. Če še ne veste, katero zavarovalnico bi izbrali, naj vam povemo, da vam Adriatic ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja ponuja vrednostni bon, majico in USB ključek, kot član njihovega kluba pa boste deležni še ogromno drugih ugodnosti.