Viličar je eno najmočnejših vozil za gradbenike in skladiščnike

Ste kdaj potrebovali prevoz manjšega materiala na paleti in ugotovili, da je to transportno prevozno sredstvo izredno praktično? Ne glede na to, ali morate težke tovore premikati v skladišču ali na gradbenem področju, viličar lahko varno dvigne predmet, ki jih ljudje ne morejo, zato je nepogrešljiv na katerem koli delovnem mestu. Ker na trgu ponudnikov obstaja velik izbor stilov in modelov, je težko izbrati najustreznejšega. 

 

Ne glede na to ali si želite viličar kupiti ali le izposoditi, vam priporočamo, da se pozanimate o prednostih in slabostih posameznih modelov in na podali priporočil izberete tistega, ki bo najbolje zadovoljil vaše potrebe. Čeprav velikost viličarja igra pomembno vlogo, pa ti zaradi svoje konstrukcije nosijo veliko težo. Ključni elementi viličarja, ki jih morate upoštevati pri izbiri, so njegova dvižna zmogljivost, središče tovora in stabilnost. V vsaki kategoriji imajo viličarji različne sposobnosti, zato dobro pretehtajte vse dejavnike. 

 

Rabljeni viličar lahko najamete z usposobljenimi viličaristi

 

Ali veste, da v številni industriji prevladujejo najbolj priljubljeni proizvajalci za prodajo ali najem viličarjev? Na splošno velja deset vodilnih proizvajalcev, ki si jih je vredno pogledati, če kupujete ali najemate rabljeni viličar. To so podjetja Toyota, Linde, Manitou, Dieci, Caterpillar, Clark, Krona, Jungheinrich, Kion in Nissan. Vsak viličar je izredno praktičen in uporaben v vsakodnevni rabi, a pred izbiro je dobro vedeti o dejavnikih, kot so prostor in teren na gradbišču ali v skladišču, teža bremena in vpleteni materiali. 

 

Ko iščete rabljeni viličar, morate pri izbiri pravega modela razmišljati še o številnih drugih dejavnikih. Kje boste uporabljali viličar? Ali se boste vozili po neravnem terenu? Bi mogoče emisije bencina povzročile težave pri vašem delu? Kako visoko morate dvigovati tovor? Na takšna in podobna vprašanja si morate odgovoriti in se odločiti, ali potrebujete kratkoročni ali dolgoročni najem. Zagotovo vam bo podjetje nudilo vrhunske viličarje vseh vrst in kvalitetno usposobljene viličariste, če jih boste potrebovali.