Avtomatska drsna vrata

Pri izbiri vrat imamo v mislih kar nekaj dejavnikov, ki odločajo o tem, kako dobro se bodo izbrana vrata obnesla v praksi. Seveda ne moremo vedno povsem zadostiti vsem pričakovanjem in potrebam, lahko pa pokrijemo izredno širok spekter želja, če posežemo po naprednih drsnih vratih z avtomatskim pogonom. Resda je za avtomatska vrata cena nekoliko višja, a funkcionalnosti takšnih vrat investicijo vsekakor upravičujejo.

Električni pogon ponuja zelo prepričljive prednosti pri uporabi vrat v praksi. Nekateri učinki so povsem konkretni in takoj opazni, drugi pa so veliko bolj prikriti, a zato nič manj pomembni. Najbolje se bodo avtomatska drsna vrata seveda izkazala pri prepuščanju večjega števila ljudi. V poslovnih in komercialnih prostorih želimo v notranjost privabiti vse radovedneže, zato vrata ne smejo predstavljati ovire. Avtomatski mehanizem s senzorjem gibanja samodejno odpre vrata takoj, ko se obiskovalec znajde pred vhodom, s tem pa vrata privabijo prav vsakega mimoidočega. Poleg tega avtomatska drsna vrata na ta način ne ovirajo tistih, ki želijo vstopiti v prostor s polnimi rokami ali pa se preprosto ne bi radi zamujali z odpiranjem vrat. V nekaterih prostorih so prav te prednosti ključnega pomena, saj je treba zagotoviti enostaven prehod tudi z večjim tovorom. Že s tega vidika je lahko za avtomatska vrata cena povsem upravičena, saj druge opcije z omejenimi funkcionalnostmi preprosto ne pridejo v poštev.

Avtomatska drsna vrata lahko na različne načine uporabimo v različnih okoljih. Najbolje se seveda obnesejo tam, kjer v notranjost vabimo čim večje število obiskovalcev. A prav tako imajo napredni mehanizmi takšnih vrat še druge prednosti. Z avtomatskimi vrati recimo opremljamo tudi industrijske in druge poslovne prostore, v katerih se pretežno zadržujejo le zaposleni – napredni mehanizmi namreč omogočajo popoln nadzor nad dostopom in močno olajšajo uporabo ter varovanje prostorov. Spet je za takšna avtomatska vrata cena nekoliko višja, a razlika v funkcionalnostih je očitna že na prvi pogled.