Izbrani kamin naj bo čim preprostejši za uporabo

Za izbrani kamin je izjemno pomembno, da je za uporabo pa tudi vzdrževanje čim bolj preprost. Izbirajte med takšnimi vrstami kaminov, ki jih ne bo potrebno prav pogosto čistiti. Kakovostno zasnovan kamin bo treba na primer očistiti na vsake šest do osem tednov. Na ta način si boste zagotovili, da vas pri nakladanju drv oziroma lesa ne bosta motila niti prah in niti dim. 

Preprost kamin je potreben, ker si najverjetneje v hitrem tempu življenja ne želite imeti naprave, ki bi vam pri upravljanju vzela veliko časa. Ravno zato je še toliko pomembneje, da kamin za uporabo ni preveč zapleten. Izbirajte med takšnimi, v katere boste lahko naložili tudi večje kose lesa, ki vam bodo omogočali dolgotrajno ogrevanje. Poraba goriva je pri izbiri dobrega kamina majhna. 

Pomembno je še, da vas pri izbiri kamina ne zavede samo njegova privlačna zunanjost. Vsekakor je pomembna tudi ta, a veliko pomembneje je, da si boste izbrali kar se da funkcionalen ter seveda tudi preprost kamin dobrega proizvajalca. 

Kaminske peči na drva 

Kaminske peči v prostorih poskrbijo za prijeten in topel ambient. Poznamo več vrst kaminskih peči, med katerimi so zlasti priljubljene peči na drva. Njihov glavni energent so torej drva, ki pa so lahko različnih velikosti in dolžin. Slednje pa je vsekakor odvisno od tipa kaminske peči. Za delovanje kaminska peč ne potrebuje elektrike. 

Kaminske peči za vgradnjo ne potrebujejo gradbenih posegov. Tudi zato so zlasti dobrodošle v vseljenih hišah pa tudi v stanovanjih, kjer si uporabniki ne želijo prav velikih posegov v prostor in niti ne prahu. Ker so kaminske peči lahko dokaj majhne, so primerne tudi za nekoliko manjša stanovanja. Njihova vgradnja je zelo hitra. Za montažo strokovnjaki v povprečju potrebujejo le od 2 do največ 4 ure. Seveda to velja v primeru, če so vsi ostali elementi, kot so dimnik in sveži zrak, že pripravljeni.