Sekcijska garažna vrata

Med vsemi vrstami garažnih vrat so najbolj priljubljena sekcijska garažna vrata. Imajo dolgo življenjsko dobo ter ne zavzemajo prav veliko prostora za odpiranje. Posledično so še posebej primerna za garažne prostore, ki stojijo ob cestah ali pločnikih. Tudi sekcijska garažna vrata se delijo na več kategorij, in sicer na sekcijska dvižna ter sekcijska bočna garažna vrata. 

Sekcijska dvižna garažna vrata se odpirajo v strop, sekcijska bočna pa na stran. Bočna sekcijska garažna vrata so primerna zlasti za nizke garaže, kjer so na stropu prepreke. 

Najpogosteje so sekcijska garažna vrata narejena iz pocinkane kovine, aluminija in ne nazadnje tudi iz lesa. Ključne prednosti so torej, da zavzamejo le malo prostora, primerne so za prav vse dimenzije garaž. Obenem takšna garažna vrata zagotavljajo tudi odlično izolacijo. Takšna vrata so na trgu med nekoliko dražjimi. 

Po drugi strani pa so izjemno priljubljena tudi dvokrilna garažna vrata. Primerna so zlasti za osebni prehod in se enostransko odpirajo. Slabost pa je ta, da so takšna vrata primerna le za nekoliko manjše garaže. 

Notranja vrata narejena iz najboljše vrste lesa 

Notranja vrata so lahko narejena iz različnih materialov. Kupci ali naročniki se zelo pogosto odločajo za lesena notranja vrata, ki pa niso vsa enake kakovosti. Kakovost je predvsem odvisna od izbire drevesne vrste. 

Če se že odločate za notranja vrata iz lesa, potem naročite ali kupite takšna, ki bodo narejena iz najbolj kakovostnega in najustreznejšega lesa. Vedeti pa morate, da so takšna vrata za vzdrževanje nekoliko zahtevnejša, saj so narejena iz naravnih materialov. Po drugi strani pa se lahko raje odločite za nakup PVC vrat, ki vam bodo prav tako izjemno dobro služila, obenem pa so za vzdrževanje veliko bolj preprosta, kot na primer lesena vrata. PVC notranja vrata vam prav tako ponujajo odlično izolativnost in so ne nazadnje tudi izjemno lepa ter privlačna na prvi pogled.