Svetloba širnega neba sredi našega doma

Pri opremi našega doma običajno neradi varčujemo, saj je notranja oprema nekaj, kar nas obkroža v času, ki ga ponavadi radi preživimo najbolj kvalitetno – bodisi s svojimi bližnjimi, bodisi sami s seboj v najbolj udobni obliki. Domovi naših babic in dedkov so tradicionalno veliko bolj temni kot naši. Dandanes imamo predvsem radi, da so prostori, v katerih živimo, svetli skoraj toliko kot nebo. Seveda imamo kadarkoli možnost okna zastreti z zavesami ali roletami, kadar si želimo intimnosti, gotovo pa intimnost danes ni na prvem mestu kot nekoč – danes je bržkone na prvem mestu udobje.

Za pravo osvetlitev prostora kombinirajmo steklena notranja vrata in prave vinil plošče

Eden izmed najboljših vendar dostikrat pozabljenih načinov, kako lahko našemu domu pridobimo še nekaj dodatnih sončnih žarkov, je ta, da prostorov ne ločimo s temnimi lesenimi vrati, ampak se odločimo za steklena notranja vrata, ki bodo pomagala oknu v prostor spustiti tistih nekaj dodatnih fotonov svetlobe, ki bodo napravili naše bivalno okolje zares svetlo. Če bomo izbrali tudi pravo talno oblogo kot na primer vinil plošče, ki svetlobo odbijajo, bomo dobili prav presenetljivo svetlost, ki bi ji bila nevoščljiva še zunanja terasa. Če so nekoč steklena notranja vrata veljala za manj trpežna, pa danes bojazni, da bi se pri širši uporabi ali ob prisotnosti divjih otrok hitro obrabila ali poškodovala, praktično ni več treba gojiti. Steklena notranja vrata, ki nas ne bodo razočarala niti s kvaliteto kot s trpežnostjo, lahko danes dobimo že po presenetljivo ugodni ceni.


Vinil plošče v modernih gradnjah vedno bolj pridobivajo na priljubljenosti, deloma zaradi njihove vzdržljivosti in deloma zaradi vedno boljše kvalitete, ki jo nudijo proizvajalci. Nekoč so vinil plošče polagali le v kuhinjah, danes pa ni razloga, da bi vinil plošče višje kvalitete položili tudi v kopalnici. To utegne biti ena izmed cenovno najbolj ugodnih a vseeno zadovoljivih opcij.