Turistične atrakcije Posočja

Posočje je priljubljena izletniška točka, vedno več obiskovalcev pa prihaja iz tujine. Vsi iščejo podobne izkušnje – soška dolina je postala središče adrenalinskih dogodivščin, ki se odvijajo v idealnem ambientu slikovite alpske doline. Kar nekaj edinstvenih doživetij je možno najti v ponudbi lokalnih turističnih agencij, še posebej pestra pa je ponudba v Bovcu, ki velja za lokalno turistično središče.

Med aktivnostmi, po katerih je največ povpraševanja, gre gotovo izpostaviti raftanje na Soči. Mnogi obiskovalci se v te kraje odpravijo prav s tem namenom, saj je že ta aktivnost lahko dober razlog za obisk. Gre za pravo doživetje, ki je posebej posrečeno v skupini. Raftanje na Soči je idealno za družine, sošolce, prijatelje, sodelavce in druge skupine, je pa moč v široki ponudbi najti tudi druge privlačne programe. Prav tako je možno odkrivati različne kotičke reke Soče, se zapeljati preko brzic ali pa uživati na mirnejših odsekih in plovbo dopolniti s plavanjem in drugimi aktivnostmi. Vsekakor je raftanje na Soči ena izmed temeljnih atrakcij posoških turističnih agencij.

Med bolj izrazite adrenalinske aktivnosti pa se uvrščajo tiste, ki privlačijo največje avanturiste. To je recimo skok s padalom Bovec ponuja na tem področju kar nekaj edinstvenih izkušenj. Predvsem je za skok s padalom Bovec primeren zato, ker najdemo v kraju aktivno športno letališče, okoliški hribi pa ponujajo kar nekaj lahko dostopnih vzletišč. Piko na i dodaja temu še bogata ponudba lokalnih turističnih agencij. Tako je za skok s padalom Bovec res prava rešitev. Vsak lahko računa na vrhunsko izvedbo te storitve in seveda na nepozabno izkušnjo letenja skozi zrak!

Čeprav Posočje slovi predvsem po športnih in adrenalinskih aktivnostih, ponuja še veliko drugih atrakcij. Od zgodovinske in kulturne zapuščine do vrhunske kulinarike in mnogih spremljevalnih atrakcij. Vsekakor se splača te kraje obiskati vsaj na kratkem izletu, še bolje pa na počitnicah za kak teden ali dva.