Najbolj elegantna rešitev je zobni implantat

Ste se slučajno znašli v situaciji, kjer ste izgubili zob? Ste mogoče v srednjih letih, ko niti pod razno še ne želite razmišljati o tem, da bi si dali namestiti protezo ali mostiček? Včasih je veljalo, za zobni implantat ni bil vreden bolečine in potrpljenja, ki ga je zahteval, dokler ni prišla končna rešitev, vendar je zobozdravstvo v tem času tako zelo napredovalo, da je pridobiti zobni implantat skoraj da kot po maslu, seveda pa spremlja vsak implantat cena in na podlagi tega, kakšen je implantat cena tudi variira oziroma se razlikuje. Najpomembneje kar se cene tiče je to, da že pred postopkom točno veste, ali je v končno ceno všteta tudi krona, ki bo nato permanentno prebivala na vaših zobeh, ali se bo namestila začasna krona, ali pa celo če je ta sploh všteta v ceno samega postopka seveda pa za to, ali se odločimo za implantat cena ne sme igrati preveč velike vloge, seveda v mejah normalnega.

Kar je najbolj pomembno je to, da zaupate svojemu zobozdravniku in se na podlagi njegovega izobraženega mnenja odločite za možnost, ki je za vas idealna. Najpomembneje pa je, da seveda za implantat cena ni tako visoka, da si je ne bi mogli privoščiti.

Vsak zobni implantat pa je seveda nekoliko poseben, oziroma potrebuje določene prilagoditve, da ga lahko namestijo, če jih ne bi bilo, potem delo ne bi bilo opravljeno tako zelo kvalitetno, kot bi lahko bilo. Za vse tiste, ki potrebujejo zobni implantat je prav zagotovo najpomembnejši del vsega skupaj to, kakšna  je krona, ki se nato namesti na zaceljen vsadek, saj je to edino, kar lahko dejansko vidimo. Zobozdravstveni tehniki se vedno trudijo, da je krona, ki se namesti na zobni implantat kar se da podobna kroni, ki je bila prvotno prisotna, mogoče le nekoliko lepša in bolj bela.