Učinkovito olje za parket

Ko boste v svoj dom položili eno od najbolj priljubljenih vrst talnih oblog – parket –, boste morali v nadaljevanju zanj tudi dobro poskrbeti. Čeprav je vzdrževanje nekaterih vrst parketov dokaj preprosto, pa boste morali paziti, kaj vse nanašate nanj. Olje za parket je namenjeno posebnim vrstam parketa. Pri izbiri tovrstnega sredstva bodite kar se da zahtevni. To pomeni, da boste posegali po izdelku dobrega oziroma uveljavljenega proizvajalca. Čeprav boste za takšno vrsto olja za parket plačali nekoliko več denarja, pa se vam bo to na dolgi rok še kako zelo izplačalo. 

Kakovostno vzdrževalno olje za parket dobrega proizvajalca je namenjeno zlasti za čiščenje, osveževanje in ne nazadnje tudi za odlično obnovo zaščitnega premaga na oljenih lesenih talnih oblogah. 

Olje za parket vam bo torej omogočalo čiščenje, regeneracijo in osvežitev talne površine. Tej bo olje dodalo voske, ki so potrebni za zaščito pred umazanijo ter tekočinami. Olje za parket je zlasti namenjeno za bolj obremenjene površine oljnega parketa. 

Panelni parket in njegove največje odlike 

Panelni parket je samo ena od mnogih vrst parketa, med katerimi lahko izbirate na trgu. V specializiranih prodajalnah s talnimi oblogami ga boste našli tudi pod imenom ladijski pod. 

Panelni parket je najboljša izbira, če nimate talnega ogrevanja. Tudi sicer se ponaša z izjemnimi prednostmi. Ena od njih je tudi dostopna cena. Drugače pa je tovrstni parket trden ter izjemno odporen na udarce. Oma dolgo življenjsko dobo ter prijeten žameten videz. 

Panelni parket pa zagotovo ni edina dobra izbira. Poleg te vrste je na trgu priljubljen tudi gotovi parket. Ta zagotavlja izjemno dober občutek trpežnosti, toplote in ne nazadnje še dolge življenjske dobe. Gotovi parket se lahko odlično prilagodi prav vsem bivalnim okoljem. 

Še posebej priljubljen je masivni parket, ki vas bo sicer stal nekaj več denarja, a njegove prednosti so res izjemne.