Fiksni zobni aparati za lepe in ravne zobe

Fiksni zobni aparati  so odličen pripomoček za vse, ki si želijo imeti lepe in ravne zobe. Ravni zobje so želja vsake osebe, vendar pa se je zanje potrebno potruditi. Le malo ljudem je naklonjena sreča, da jim stalni zobje zrastejo ravno in pravilne oblike. Večina najstnikov ima velike težave in potrebuje zobni aparat. Včasih je bil na voljo le snemljivi zobni aparat, ki je zahteval dolgotrajno ravnanje zob. 

Fiksni zobni aparati pa nam zobe lahko zravnajo že v dveh letih. Vsekakor je njihova namestitev v ustno votlino precej neprijetna in boleča. Nekateri pacienti več dni po namestitvi ne morejo jesti trde hrane. Čez čas se usta privadijo na občutek zvezdic in sčasoma lahko s fiksnim aparatom popolnoma normalno zaživimo. 

Fiksni zobni aparati zahtevajo precej zoben higiene, saj se ob zanemarjanju čistoče zob lahko zgodi, da nam umazane zvezdice pustijo trajen posledice, ki jih ne bomo zlahka odstranili. Zato je pomembno, da imamo na voljo kakovostno ščetko, ki je izdelana izrecno za fiksni zobni aparat. 

Zobni vsadki v Sloveniji

Zobni vsadki naj bodo v ustno votlino nameščeni v Sloveniji. Če si želimo prejeti kvalitetne zobne vsadke, je najbolje, da se zaupamo slovenskim strokovnjakom, ki imajo primerno znanje in primerno tehnologijo, za hitro in učinkovito nameščanje implantatov. 

Zobni vsadki, ki so nameščeni v tujini, so velikokrat nekvalitetni. Materiali iz katerih so izdelani implantati so namreč nepreverjeni in zato nam bodo v prihodnosti zagotovo delali težave. Zavedati se moramo, da je implantat na začetku tujek v naših ustih in ga mora telo sprejeti. Če je material, iz katerega je izdelan implantat nekvaliteten, ga telo ne bo sprejelo ampak ga bo zavrnilo. 

Zobni vsadki bodo tako povzročili zatekanje čeljusti in krvavenje ran. Zaradi tega se nam rane ne bodo zacelile in lahko se nam bodo tudi grdo zagnojile ter povzročile dodatne zdravstvene težave.