Izdelava letakov za hitro predstavitev ponudbe

Izdelava letakov je primerna v različnih priložnostih. Če si želimo ljudem predstaviti svoje storitve, lahko to storimo tudi tako, da damo natisniti 1000 letakov, ki jih tekom dneva razdelimo mimoidočim. Velikokrat lahko na ulici srečamo delivce letakov, ki nam bodo z veseljem predstavili to kar reklamirajo. Letake velikokrat delijo pred trgovinami, kjer so popusti ali pred novo odprtimi prodajnimi saloni. 

Izdelava letakov je lahko na različne materiale. Ko se bomo odločili za naročilo letakov, se bomo s ponudnikom natančno zmenili, kakšen material si želimo, kako kakovosten naj bo papir, kakšne dimenzije želimo in kakšne barve. Dober letak je ključen za pridobitev novih strank, zato moramo skrbno in natančno načrtovati, kaj vse bomo na letak napisali. 

Izdelava letakov je največkrat izdelana na 100 gramskem papirju v mat izvedbi, saj so bleščeče barve preveč kričeče. Cena izdelave letakov ni previsoka, kar pomeni, da si bomo zlahka lahko natisnili tudi 500 letakov, ki jih bomo delili na določeni prireditvi ali na sejmu. Za 500 majhnih letakov, velikosti A5 bomo odšteli okrog 150 evrov. 

 

Offset tisk za tiskanje revij

Offset tisk je tehnologija, ki se že dolgo uporablja za tiskanje revij, katalogov ter knjig. Če naročiti večjo količino nekega kataloga, nam bodo v tiskarni svetovali offset tehnologijo. To je tehnologija, ki jo morajo v tiskarni skrbno pripraviti in nam bo omogočila tiskanje v visoki kvaliteti. 

Offset tisk je primeren tudi za tiskanje revij, ki navadno vsebujejo veliko slikovnega materiala in so izdelan v živahnih in v močnih barvah. 

Offset tisk poteka s pomočjo dveh valjev. Prvi valj poskrbi za prenos matrice na motiv drugega Drugi valj pa nato sliko natisne na dano površino. Tiskarji morajo znati prilagoditi količino barve, ki bo v primernem razmerju z vodo dala odlične rezultate. Kvaliteta natisnjenih barv je namreč ključna za odličen končni rezultat.