Čiščenje DPF filtra se pri novejših avtomobilih izvaja samodejno

Čiščenje DPF filtra se pri boljših avtomobilih sproži kar samo. Filter se po prevoženih določenih kilometrih vožnje, samodejno regenerira. Če se nam filter prehudo zapacka, ga lahko damo čistiti tudi strokovnjakom, ki s po močjo različnih kemičnih preparatov poskrbijo za popolno očiščenje vse umazanije. 

Čiščenje DPF filtra je potrebno opraviti predvsem zato, ker umazan filter ne more skrbeti za zbiranje trdih delcev, do katerih pride med izgorevanjem goriva v motorju. To pa je izredno škodljivo za ozračje, ki je že tako preveč zasičeno s strupenimi snovmi. 

Čiščenje DPF filtra je dobro opraviti takrat, ko opazimo, da avtomatska regeneracije ne zadostuje več in da nam morajo na pomoč priskočiti strokovnjaki na področju čiščenja DPF filtrov.

DPF filter skrbi za zdravje človeka

DPF filter je nujno potreben ravno zaradi zdravja ljudi. Zrak je ena izmed najpomembnejših elementov vsakega človeka. Le redko kdo izmed nas pomisli, da je zelo pomembno, kakšen zrak diha in da so oddihi in sprehodi v naravi pomembni ravno zaradi tega, da se človeško telo naužije svežega in čistega zraka. Mestni ljudje le redko pomislijo, da je njihov zrak zelo onesnažen in da bi morali na poti v službo nositi masko. 

DPF filter pomaga pri ohranjanju bolj čistega zraka, saj znotraj avtomobila skrbi za izločanje trdih delcev, ki nastajajo pri izgorevanju. Če se omenjeni delci spustijo v ozračje, bo le to postalo veliko bolj onesnaženo. Vdihani delci pa v pljučih naredijo ogromno škode pri vsakemu človeku. Še najbolj pa so za pljučne bolezni dovzetni starejši, ki imajo oslabljen imunski sistem in otroci, pri kateri se imunski sistem šele razvija. 

DPF filter nas tako lahko varuje pred pljučnim rakom, ki je zelo agresiven in hitro uniči celotna pljuča. Poleg pljučnega raka, pa se lahko pojavijo tudi težave pri kardiovaskularnem in živčnem sistemu.