Hlevska oprema vključuje tudi primerna oblačila

Hlevska oprema je izredno pomembna, že zlasti v večjih hlevih, kjer imajo kmetje ogromno glav živine. Kmet mora biti primerno oblečen, saj le tako lahko dobro opravlja svoje delo. Če nimamo prave delovne obleke za hlev, žal dela ne bomo uspeli opraviti dovolj hitro in učinkovito, kar pa je pri delu z živino ključnega pomena. 

Hlevska oprema je na voljo pri vseh večjih prodajalcih, ki imajo zagotovo tudi primerna delavska oblačila. Oblačila za delov hlevu morajo biti lahka in prijetna za nošenje. Kmet se v njih ne sme potiti in nikakor se ne sme počutiti utesnjen. Zato morajo biti hlevska oblačila dovolj široka in ohlapna. Ustvarjena morajo biti tako, da so odporna na različne vremenske pojave, s katerimi se sreča kmet. Najpomembneje je, da so odporna proti dežju in vetru, ki sta zelo pogosta v zimskem času. 

Navadno so oblačila za hlevska opravila izdelana iz posebne tkanine, ki človeško telo brani pred vonjavami, ki se zadržujejo v hlevu. Tako se kmet po končanem delu lahko sleče in vonja ne bo odnesel s seboj v hišo. Tudi zato je dobra hlevska oprema ključnega pomena. 

 

Stropni ventilator izboljšuje zrak v vsakem prostoru

Stropni ventilator je idealen za vsak hlev, saj se tudi v manjših hlevih, kjer ni prisotnih veliko živali, hitro nabere neprijeten vonj. V neprijetnem vonju pa ni mogoče dobro in kvalitetno živeti in niti delati. Ker si kmetje želijo vzdrževati dobre bivanjske razmere za svoje živali, si namestijo enega ali več stropnih ventilatorjev. 

Stropni ventilator je narejen iz lahkega in trpežnega materiala. Kupimo lahko stropne ventilatorje različnih velikosti in dimenzij. Dobre trgovine s kmetijskimi pripomočki imajo na voljo različne stropne ventilatorje, med katerimi bomo lahko izbirali. 

Stropni ventilator tudi ni draga naprava, zato si ga lahko vsak kmet brez težav privošči in namesti v svoje domači hlev.