Kakovosten lak za parket 

Če imate v svojem domu položen parket, je izbira talne obloge več kot odlična. Po drugi strani pa je treba prav za vsako vrsto parketa dobro skrbeti. Tudi pri izbiri laka ali olja za parket je najpomembneje, da tovrstna sredstva nakupujete v specializiranih trgovinah. Če v neposredni bližini svojega doma nimate specializirane prodajalne s tovrstnimi izdelki, vam priporočamo, da kakovostno olje ali lak za parket naročite v specializirani spletni prodajalni. 

Tako kot številni drugi izdelki pa se tudi lak za parket na trgu nahaja v najrazličnejših možnostih. Na voljo vam je, na primer, vodni lak za parket, lak za parket na osnovi topila, brezvodni poliuretanski lak, lak kislega utrjevanja, akrilne barve in druge vrste lakov. Ker je izbira res izjemno pestra, je najbolje, da vam pri tem pomaga izkušeni in strokovno podkovani prodajalec. Še bolje pa je, da se povežete z enim od podjetij, ki se ukvarjajo s parketarstvom. 

Polaganje parketa vključuje tudi pravilno izbiro orodja 

Polaganje parketa mora potekati po točno določenih korakih. Še s tem nimate prav veliko izkušenj, je najbolje, da vam tovrstno talno oblogo položi izkušeni strokovnjak. Vsekakor pa je treba za polaganje parketa pri sebi imeti nekatere obvezne pripomočke oziroma orodja. 

Med obvezne pripomočke za polaganje parketa sodijo vbodna žaga ali namizna krožna žaga, žaga lisičji rep, meter, svinčnik, označevalna vrvica, kotnik, izravnalna letev, lesene zagozde in ne nazadnje še izravnalna letev. 

Za strokovno polaganje parketa boste potrebovali tudi določeno kvadraturo desk parketa. Pri tem boste morali nujno upoštevati določeno količino odpadnega materiala, zvočno izolacijo, posebno vrsto folije, na primer PE folijo, robne letve , zunanje in notranje kotnike, žeblje ali spojke za letve, lepilo za parketne deske, prehodni profil, izravnalno maso ter še druga določena sredstva, in sicer za naknadno obdelavo. 

 Preden pričnete s polaganjem parketa, pa je prav tako zelo pomembno, da pregledate kakovost tal, na katera boste parket položili.