Kmečki pod omogoča prijetno in udobno hojo

V svoj dom lahko vnesete veliko mero domačnosti in prijetnega počutja s pravo izbiro talne obloge. Kmečki pod je na primer kot nalašč izdelan za to. 

V osnovi je kmečki pod popolnoma enak kot troslojni parket. Razlika med njima pa je samo v videzu furnirja. Kmečki pod je videti kot deska, medtem ko je troslojni parket sestavljen iz manjših posameznih deščic. 

Kmečki pod je lahko lakiran ali oljen. Kaj je bolje za vas, se boste lahko odločili s pomočjo strokovnjakov za parket. Te lahko povprašate v specializiranih prodajalnah s parketi ali pa v podjetjih, ki se ukvarjajo s parketarstvom. Najverjetneje vam bodo raje svetovali oljen kmečki pod, saj ga boste lahko vzdrževali ter čistili popolnoma sami. Pri lakiranem kmečkem podu bi vam morali pomagati strokovnjaki, ker so postopki lakiranja nekoliko zahtevnejši.  

Vsekakor pa so vam na voljo še druge številne vrste oziroma tipi parketov. Najbolje, da celotno ponudbo vzamete pod drobnogled s pomočjo spleta. 

Parketi za najzahtevnejše uporabnike 

Parketi se v domovih in drugih vrstah objektov oziroma stavb praviloma zelo dobo obnesejo. Najpomembneje pa je, da si za tla izberete primerno vrsto parketa in da je ta na tla tudi dobro položen. 

Parketi, ki so vam na voljo v specializiranih prodajalnah, so torej najrazličnejših vrst. Lahko boste izbirali na primer med gotovim parketom, lamelnim parketom, mozaičnim parketom, klasičnim parketom, lakiranim parketom, kmečkim podom. 

Parketi se med seboj razlikujejo tudi po kakovosti in ne nazadnje po ceni. Če se že odločate za tovrstno talno podlogo, kar je v resnici ena od boljših izbir, raje posezite po visokokakovostnem parketu, ki vam bo dolgo časa odlično služil. Kakovost je v veliki meri odvisna ne samo od drevesne vrste, temveč tudi od samega proizvajalca. 

Na spletni strani uveljavljenega parketarstva so vam na voljo vrhunski parketi svetovno priznanih proizvajalcev.