Lupinica za otroško udobje in varnost

Lupinica  je potrebna v otrokovih prvih mesecih življenja, saj ga lahko le z lupinico vozimo v avtomobilu. Ker je otrok na začetku še premajhen za otroški sedež, moramo kupiti primerno lupinico, ki jo bomo namestili v naš avtomobil. Navadno so lupinice primerne so starosti 18 mesecev. Ko je otrok starejši kot leto in pol pa že lahko preidemo na avtomobilski sedež.  

Lupinica mora biti kakovostna in kvalitetna, saj ji med vožnjo zaupamo življenje svojega otroka. Med vožnjo moramo poskrbeti, da je naš otrok pravilno nameščen in da je lupinica primerno pritrjena na avtomobilski sedež. Najboljše lupinice so oblikovane tako, da rastejo skupaj z našim otrokom. Ko se otrok veča, lahko lupinico povečujemo, kar je idealno za dolgoročno uporabo kupljene lupinice. 

Lupinica ima navadno tudi možnost nastavljanja višine naslonjala za glavo, kar je nujno potrebno za otrokovo udobje. Imeti mora tudi integrirano vodilo za pas, da jo lahko varno pripnemo. Za vzdrževanje čistoče pa naj ima odstranljivo notranjo podlogo, ki jo bomo po potrebi odstranili in oprali. 

 

Otroška postelja s predali

Otroška postelja mora biti na prvem mestu priročna in dovolj velika. Nekateri modeli imajo na koncu nameščene tudi praktične predale in previjalno mizico, kar je odlično za previjanje našega malčka. V predale lahko pospravimo oblačila in plenice, ki jih bomo potrebovali ob previjanju malčka. 

Otroška postelja naj bo izdelana iz lesa. Les je najboljši naraven material, ki bo dobro vplival na počutje in na zdravje vsakega otroka. Nekateri modeli otroških postelj imajo tudi možnost povečave, kar pomeni, da lahko posteljo, ko otrok odraste povečamo in iz nje naredimo večjo posteljo, ki nima več ograjice. 

Vsaka otroška postelja ima svoje mere. Navadno imajo otroške posteljice dimenzije 800 x 1200 ali 800 x 1700. Starši izberejo velikost posteljice glede na velikost otroške sobe. Večji kot je prostor, večjo otroško posteljo si lahko privoščijo.