Trenažer

Če sodite med strastne kolesarje, ki brez tovrstne aktivnosti ne zmorejo niti v najtežjih vremenskih pogojih, potem je zelo velika verjetnost, da imate doma trenažer. Če tega še nimate in do sedaj za to napravo še niste vedeli, ne dvomimo v to, da je ne bi kupili v čim krajšem času.

Sicer pa si lahko poceni in kakovosten trenažer naročite kar od doma preko spleta v prodajalni, kjer na vas čaka še vsa druga vrhunska oprema za kolesarjenje.

Trenažer vam bo omogočil, da boste lahko kolesarili kar doma, v za to namenjenem prostoru, na primer v garaži. Občutek boste imeli, da kolesarite po naravi in da so učinki na telo popolnoma enaki kot pri tisti pravi obliki kolesarjenja.

Ko se boste enkrat navadili na trenažer, nikakor ne boste mogli brez njega. Najbolje je, da ga imate vedno na istem mestu in da ga uporabite takrat, ko zunaj niso ravno najboljši pogoji za kolesarjenje.

Kolesa

Kolesa v resnici predstavljajo zelo velik nabor izdelkov. Če do sedaj še nikoli zares niste kupovali kolesa zase ali za svoje otroke oziroma bližnje, potem niti ne morete vedeti, da vam trg ponuja nešteto možnih vrst in tudi podvrst koles. Težko rečemo, katera vrsta kolesa je najbolj priljubljena, saj je to odvisno predvsem od terena, po katerem kolesarji vozijo.

Kolesa lahko delimo na cestna, gorska, treking, mestna in ne nazadnje tudi na električna, pri katerih ponovno lahko rečemo, da se delijo na električna cestna, električna gorska in tako dalje.

Kolesa se v zelo grobem lahko delijo tudi na moška, ženska in ne nazadnje tudi na otroška. Preden otrok sede na pravo kolo, pa se lahko s pomočjo poganjalca, za katerega lahko tudi trdimo, da je neke vrste nepravo kolo, nauči prave vožnje. Trg vam torej ponuja več kot veliko priložnosti zato, da sedete na ta priljubljena prevozna sredstva in se odpeljete na krajšo ali daljšo pot.