Kaj lahko natisnemo kar doma?

Tiskalniki so postali izredno poceni, za modele v nižjem cenovnem razredu bo treba odšteti le nekaj deset evrov, pa tudi nekoliko boljši tiskalniki niso pretirano dragi. Napredni poslovni tiskalniki bodo sicer stali več tisočakov, a bodo pri tem ponudili tudi vse mogoče funkcionalnosti, s katerimi svojo ceno uspešno upravičijo. Če imamo na voljo te naprave, smo lahko skoraj povsem neomejeni pri pripravi raznih materialov, za katere bi se morali sicer obrniti na tiskarja. Katera opravila bodo z lastnim tiskalnikom še posebej enostavna?

Fotokopiranje

Tiskalnik sicer ne more kopirati, lahko pa to opravi multifunkcijska naprava, ki je zelo pogosta izbira tako za domačo rabo kot za uporabo na delovnem mestu. Fotokopiranje je ena izmed pomembnih funkcij takšne naprave, prav to pa lahko zelo uspešno izkoristimo pri svojem delu. Za kopiranje dokumentov namreč ne potrebujemo posebej zmogljive opreme, običajno tudi nimamo posebej visokih zahtev. Tako lahko fotokopiranje brezskrbno opravimo kar doma ali v službi, tudi če imamo nekoliko višje naklade.

Tiskanje nalepk

Prav tako se lahko z lastnim tiskalnikom lotimo nekoliko zahtevnejših nalog, recimo izdelave nalepk. Pri tem imamo sicer opravka z nekoliko večjimi izzivi in bomo potrebovali tudi boljši tiskalnik, saj je običajno ključnega pomena kakovost natisnjenih motivov. Prav tako tiskamo na drugačne materiale, tako da mora biti tiskalnik povsem pripravljen na tiskanje nalepk, izbrati pa moramo tudi ustrezen papir. Nato se moramo posvetiti tudi oblikovanju in pripravi motivov za tisk. Dela bo torej kar veliko, lahko pa z zadostnim trudom pridemo do odličnega rezultata.

Za tiskanje nalepk v večjih nakladah ali za pripravo kakšnih posebej pomembnih nalepk, morda neobičajno oblikovanih ali v večjih formatih, je seveda še vedno smiselno izbrati profesionalne storitve izkušenih tiskarjev. Pogosto pa lahko dober učinek dosežemo že s tiskanjem na domačem ali službenem tiskalniku, saj so tudi te naprave lahko dovolj zmogljive.