Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje z radiatorji

Visokotemperaturna toplotna črpalka je odlična za vse, ki imajo doma klasični način ogrevanja z radiatorji. Ker je postalo ogrevanje s pomočjo toplotne črpalke vse bolj aktualno, si tudi tisti, ki že imajo nameščeno klasično kurilno peč, želijo imeti nižje stroške za ogrevanje. Tako se odločijo za posodobitev ogrevalnega sistema. Kar pa ni tako enostavno.

Visokotemperaturna toplotna črpalka je odlična, saj jo lahko prilagodimo za sistem ogrevanja z radiatorji. Tako jo bomo brez težav priklopili na prejšnji ogrevalni sistem. Pri tem ne bomo imeli dodatnih stroškov s nameščanjem dragih aparatur. To je najcenejši način prenove stare kurilnice.

Visokotemperaturna toplotna črpalka omogoča gretje vode tudi na visokih 65 stopinj Celzija in ravno zato je primerna tudi za ogrevanje z radiatorjem. V kolikor nas skrbi hrup, lahko povemo, da je njeno delovanje izredno tiho, saj ima nameščeno dvojno zaščit ter antivibracijski sistem.

Hibridna toplotna črpalka združuje preprost način delovanja

Hibridna toplotna črpalka ima veliko dobrih lastnosti, s katerimi lahko veliko doprinesemo v svoj dom. Na prvem mestu naj poudarimo, da omogoča ogrevanje stavbe, kar je nujno potrebo v hladnih in v mrzlih mesecih. Nato nam nudi tudi ogrevanje sanitarne vode, kar pomeni, da bomo imeli na voljo toplo vodo tudi brez vklapljanja peči.

Hibridna toplotna črpalka pa nam lahko omogoča tudi hlajenje prostorov v vročih poletnih dneh, ko so zunanje temperature precej visoke. Izdelana je iz treh sistemov in sicer iz plinskega kondenzacijskega kotla, iz električne toplotne črpalke tipa zrak-voda ter iz enostavnega sistema za upravljanje, s katerim krmarimo celotno napravo.

Hibridna toplotna črpalka je priročna, ker je zelo prilagodljiva in jo lahko namestimo tudi v manjše prostore. Za tiste, ki imajo resnično majhna stanovanja je odličen model, ki združuje oba sistema v enem ohišju. Proizvajalci pa so poskrbeli, da vsak sistem deluje optimalno in tako poskrbi, za čim nižje stroške obratovanja.