Odločite se za odgovornost do planeta

Mnogo ljudi prelaga težo skrbi za naš planet na druge, vendar je to popolnoma zmotno in narobe, saj bi morala prav vsaka oseba sama pri sebi točno vedeti, koliko mora prispevati, da bi naš planet bil kar se da lep in presenetljivo to niti ni tako zelo veliko. Za tiste, ki ne vedo točno kaj narediti pa je tukaj nekaj predlogov.

Otroci porabijo v svojem življenju precej veliko število pleničk in pomembno je, da se poskusimo temu izogniti čim prej, saj so to odpadki, ki ne bodo izginili. Pralne plenice, ki so bile včasih v uporabi so mogoče da res se sprva vrnile kot modna muha, vendar lahko sedaj vidimo dejansko potrebo po tem, da moramo biti odgovorni tudi pri tem, kako vzgajamo svoje otroke, in kako jim pustimo, da odraščajo. Vsake pralne plenice v katere investiramo pomenijo stotine pleničk manj, ki bi kasneje morale ležati po smetiščih dokler sveta zaradi onesnaženja že skoraj da več sploh ne bo.

Planetu lahko pomagate tako, da investirate v pralne plenice, ali pa tako, da se odločite za bolj odgovorno nakupovanje in postane trgovina z rabljenimi oblačili vaša prva postojanka, ko nekaj iščete, tam lahko včasih najdete celo pralne plenice! Mnogi ljudje se odločajo za to, da jih ponovno zanima trgovina z rabljenimi oblačili tako zaradi trendov retro stila, ki jih narekuje današnja moda, prav tako pa velja, da lahko tam po nekoliko nižji ceni dobimo popolnoma solidna oblačila, ki pa jih samo nekdo ni želel. Če imamo zares srečo lahko tam kdaj pa kdaj najdemo tudi kaj, kar ima na sebi še listek, sicer redko in bolj pogosto na oddelku z otroškimi oblačili, vendar vedno se lahko nasmehne sreča. Za tiste, ki želijo kvalitetna oblačila je trgovina z rabljenimi oblačili zagotovo najboljša prijateljica.