Dimniki morajo biti skrbno izbrani

Dimniki, ki so na voljo za izdelavo, morajo biti skrbno izbrani. Vsak objekt na žalost ne more imeti vseh tipov dimnikov, ki so na voljo. Enoslojni dimniki so na primer primerni predvsem za starejše hiše, kjer se odločimo za korenito sanacijo, saj je stari dimnik v slabem stanju. Seveda jih lahko vgradimo tudi pri novogradnjah, saj tam lahko izberemo kakšen dimnik si želimo in ga nam po naših željah izriše tudi arhitekt.

Dimniki, ki so enoslojni, morajo biti primerno zaščiteni in primerni za vse vrste goriva. V kolikor pa se odločimo za trislojne dimnike, smo lahko bolj fleksibilni, saj jih lahko postavimo povsod. Takšni dimniki imajo tudi možnost izdelave zunanje kvadratne oblike in bodo izgledali zelo lepo in dovršeno.

Dimniki, ki so trislojni, so ravno tako odlični za vsa goriva ter tudi za kondenzacijske kotle. Vsak izmed dimnikov ima svojo ceno, ki vam jo bo ponudnik predstavil, preden se boste odločili, kateri tip dimnika bo najboljši za vaše potrebe.

Vratca za dimnik so namenjena čiščenju dimnika

Vratca za dimnik imajo funkcijo, da nam omogočajo dobro čiščenje dimnika pred in po kurilni sezoni. Vsako leto moramo pred prvim gretje, svoj dimnik dobro očistiti, saj nam to omogoča varno ogrevanje skozi celo jesen in zimo. Tudi po končanem mrzlem obdobju je priporočljivo dimnik očistiti, da ne bi v sebi zadrževal nevarnih saj.

Vratca za dimnik morajo biti vgrajena na podstrešju, saj s tem dimnikarju lahko zagotovimo dober dostop in kvalitetno ometanje vrhnjega dela dimnika. Vsako leto moramo tako poklicati izbranega dimnikarja in mu omogočiti čiščenje celotnega dimnika. Čeprav se večina ljudi otepa dimnikarjev, nam ti s svojim delom omogočajo varno bivanje znotraj svojega doma.

Vratca za dimnik je včasih težko namestiti, še zlasti v primerih, ko nimamo primernega podstrešja. Takrat je bistveno, da se s pomočjo dimnikarja odločimo za primerno pozicijo, ki bo dostopna in varna.

Posted in Dom