Napreden tisk letakov

Letaki načeloma ne sodijo med kakšne posebej zahtevne tiskovine. Res je, da jih pogosto tiskamo v večjih nakladah, kar že takoj zahteva profesionalnega izvajalca z ustreznimi napravami. Zmogljivosti za hitro tiskanje več tisoč letakov ne najdemo kar povsod, še posebej ne, če imamo kakšne dodatne zahteve. A vseeno gre za tiskanje na papir, ki ga ponuja vsaka profesionalna tiskarna, tudi dimenzije pri letakih niso pretirane. Ravno zato lahko najdemo zelo privlačne ponudbe in letake natisnemo po ugodni ceni, ne da bi morali žrtvovati kakovost. A včasih imamo tudi nekoliko višja pričakovanja.

Perforacija

Kaj lahko si zamislimo učinkovit letak, ki bi prejemnika pozval h kakšnemu konkretnemu dejanju. Pri tem nam lahko pomaga perforacija, ki dodaja letaku nekaj dodatne funkcionalnosti. Kos letaka je namreč možno enostavno odtrgati in uporabiti za kak drug namen. Pogosto na ta način letaku dodamo kontaktne podatke, ki jih prejemniki lahko enostavno shranijo, ne da bi morali s seboj vzeti cel letak. Prav tako je perforacija priljubljena izbira v primeru, da bi radi z letakom spodbudili odziv – kos letaka služi kot obrazec za povratne informacije, morda za oddajo podatkov ali kar naročnino oziroma nakup. Takšni letaki so vsekakor bolj učinkoviti od običajnih, perforacija pa ima velik potencial.

Neobičajni letaki

Napreden tisk letakov bo potreben tudi v primeru, da imamo v mislih kakšne neobičajno oblikovane letake. Čeprav so najcenejše ponudbe za pravokotne letake v formatu A4, A5 ali A6, imamo pri večjih tiskarnah možnost prilagoditve oblike. V praksi gre za izrez, ki ga lahko prilagodimo svoji viziji. Tisk letakov bo v tem primeru seveda nekoliko zahtevnejši in dražji, a učinek bo še bistveno boljši.

Lahko si omislimo tudi drugačne neobičajne letake. Boljše tiskarne vsekakor prepuščajo veliko svobode pri oblikovanju, tako pa dopuščajo tisk letakov v različnih izvedbah. Idealno za zahtevnejše stranke, ki želijo doseči kar najboljši učinek!