Lesena vhodna vrata priporočajo tudi proizvajalci pohištva

Morda že dlje časa razmišljate o tem, ali so nova lesena vhodna vrata primerna izbira za vaš dom ali ne. V takem primeru se je najbolje obrniti kar na proizvajalce pohištva, ki vam bodo zagotovo pritrdili, da so vhodna vrata iz lesa dobra izbira.

Vsekakor pa lesena vhodna vrata ne bodo zadostila vašim kriterijem, če ne bodo narejena iz prave vrste lesa. Proizvajalec pohištva oziroma vrat vas bo svetoval izdelavo iz najrazličnejših vrst, med katerimi so nekatere domače, druge pa eksotične vrste lesa. Da se boste lažje odločili, vam bo pokazal že narejena vrata. 

V nadaljevanju so pomembne dimenzije vrat, ki jih lahko izmeri proizvajalec. Ko se boste skupaj z njim odločili za končni izgled in tudi ceno za lesena vhodna vrata se lahko z njim posvetujete tudi o njihovem vzdrževanju in čiščenju. Mogoče vam bo proizvajalec priporočal še kakšen poseben dodatek k vratom, s katerim boste vratom dodali še večjo funkcionalnost. 

Notranja vrata v različnih barvnih odtenkih 

Vse moderneje je, da je v naših domovih vse manj notranjih vrat, kljub temu pa je pomembno, da so ta, ki jih imamo, toliko bolj funkcionalna. 

Notranja vrata se morajo ujemati s celotnim stilom našega doma. To pomeni, da se morajo z vidnejšimi kosi pohištva tudi barvno ujemati. Nekateri zato v domove nameščajo vrata, ki so povsem klasičnega izgleda in skorajda povsem neopazna, da s tem ne bi porušili celoten izgled. 

Po drugi strani pa je veliko takšnih naročnikov, ki prisegajo na barvna notranja vrata, saj jim je izgled vrat zelo pomemben in želijo, da so kar se da opazna. 

Lahko se odločite za še drznejši korak in poskrbite, da so notranja vrata različnih barv in da barva asociira na to, v kateri prostor boste vstopili. Še preden se odločite za ta podvig, se o njem pogovorite tudi z izbranim proizvajalcem.

Posted in Dom