Keramične ploščice za idealno kopalnico

V kopalnici smo pri izbiri materialov omejeni z zahtevami, ki jih postavljajo specifične razmere v tem prostoru. Soočamo se namreč z visoko vlažnostjo in tudi z neposrednim stikom z vodo, tako da mnogi materiali, ki so občutljivi na te dejavnike, preprosto ne pridejo v poštev. Na srečo pa imamo na voljo nekatere rešitve, ki so za takšno okolje kot nalašč. To so gotovo keramične ploščice, ki sodijo med najbolj priljubljene talne in stenske obloge v stanovanju – ne le v kopalnici, temveč tudi v nekaterih drugih prostorih so naravnost neprecenljive.

Keramika za kopalnico obsega predvsem talne in stenske ploščice, pogosto pa se lahko odločimo še za kakšne druge kose, nenazadnje so na voljo tudi dekorativni keramični elementi. A seveda največ pozornosti namenjamo funkcionalni opremi, v tem primeru so to talne in stenske ploščice. Keramika za kopalnico ima zelo pomembno nalogo, saj mora zagotavljati brezhibno zaščito pred vplivom vlage oziroma vode. To ni enostavno, zato je pomembno, da izberemo kakovostne izdelke, veliko razliko pa lahko naredi tudi profesionalno polaganje ploščic.

Najbolj se keramične ploščice izkažejo takrat, ko kopalnico zalijemo s tekočo vodo. To se lahko hitro zgodi, če smo pri umivanju nepazljivi, vsekakor pa nikoli ne moremo povsem preprečiti kapljanja in pršenja vode, tudi pri hitrem umivanju rok pride do tega. Ploščice ne prepuščajo vode in odlično ščitijo podlago, pa tudi same so seveda odporne na te dejavnike. Poleg tega omogoča keramika za kopalnico tudi enostavno čiščenje, tako da ne bo težko vzdrževati higiene v tem prostoru. Za piko na i pa gotovo poskrbi še estetski potencial, ki ga imajo keramične ploščice – izbiramo lahko med neštetimi stili, barvami in oblikami, pa tudi pri polaganju ploščic si lahko privoščimo nekaj variacij. V končni fazi torej s keramiko dosežemo zelo posrečen učinek, ki združuje prijetno s koristnim in zagotavlja visoko kakovost bivanja v stanovanju. 

Posted in Dom