Najpomembnejši del gostinske opreme predstavlja pomivalni stroj

Vsak, ki mora večkrat na dan pomivati posodo ve, kako zelo pomembno je, da je to narejeno čim hitreje in čim bolj učinkovito in edini način, da nam to lahko uspe je, če investiramo v pomivalni stroj, na katerega lahko računamo, da bo opravil delo pomivanja posode prav tako hitro in temeljito kot to lahko naredimo mi, le da bo za pomivanje porabil manj časa, ker bo poskrbel za več obrokov hkrati. 

Kvaliteten pomivalni stroj nam lahko na dolgi rok tudi nekoliko prihrani na računu za vodo, saj lahko manj pogosto odpiramo in zapiramo pipo na glavnem umivalniku, vendar to ni razlog, zakaj se večina ljudi odloča za pomivalni stroj. Skoraj da vsi, ki ga imajo prej hvalijo njegovo učinkovitost in dejstvo, da lahko opravi delo precej hitreje, kot bi to lahko naredili mi.

Kar se tiče gospodinjstva pa moramo biti pozorni, saj so stroji za pomivanje nekoliko drugače zasnovani, zato se najbolj pogosto uporabljajo ali samostoječi, ali pa podpultni pomivalni stroji, ki se najpogosteje uporabljajo za šankom in sicer za pomivanje kozarcev in manjših kosov posode. Skoraj da vsak podpultni pomivalni stroj je zasnovan tako, da cikel pomivanja poteka precej hitreje kot pri domačem stroju in zato lahko v košare nalagamo manjše količine posode in tako poskrbimo, da imamo vedno sveže oprano posodo, ki lahko hitro gre ponovno v obtok. Skoraj da vsak podpultni pomivalni stroj pa moramo tudi vzdrževati, se pravi na vsake toliko pranj tudi njega samega nekoliko počistiti, zato da lahko vedno znova dosežemo visoke standarde čiščenja, kar je pomembno, še posebej, če je podpultni pomivalni stroj na delu skoraj da 8 ur na dan, kar se lahko kar pogosto zgodi v lokalih, še posebej, če imajo nekoliko več prometa, tudi takrat, ko ni ravno največ strank.