Epoksi tlaki ponujajo zelo široko izbiro

Ko se odločamo, za kakšno vrsto podlage se bomo odločili v našem objektu, je potrebno najprej razmisliti čemu bodo bili prostori namenjeni in kakšna bo obremenitev tal. Danes so vedno bolj priljubljeni epoksi tlaki, ki ponujajo ogromno različnih možnosti izvedbe, ki se prilagodijo dani situaciji. Samorazlivni epoksi tlaki so primerni za vse tiste, ki iščete najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, ob tem pa iščete tudi vrhunsko zaščito z dolgo življenjsko dobo.

 

Za industrijske obrate so najbolj primerni tehnični epoksi tlaki, ki nudijo napreden sistem zaščite z večkratnim nanosom in uporabo dodatnih materialov, ki nudijo tovrstnim tlakom dodatno vzdržljivost. Zaradi tega jih najdemo v skladiščih, proizvodnih halah, garažnih hišah in podobnih objektih. Posebna skupina podlage so antistatični epoksi tlaki, ki ima uspešno prevodnost statične elektrike, ki se nahaja ali ustvarja v prostoru. Običajno je primeren za vnetljiva skladišča, eksplozivno nevarne prostore, v računalniških centrih ali farmacevtskih prostorih.

 

Samorazlivni epoksi tlak je sestavljen iz več plasti

 

Kot že samo ime pove, je samorazlivni epoksi tlak posebna oblika tlaka, ki je v tekoči obliki. Sestavljen je iz posebne smole, ki ji pravimo epoksidna smola, in določene količine polnil, ki vplivajo na vsebnost veziva. Polnil je pri samorazlivnih epoksi tlakih malo, zato je vsebnost veziva toliko večja, s čimer se doseže optimalno viskoznost in optimalne lastnosti končnega tlaka. 

Samorazlivni epoksi tlak je najpogosteje sestavljen iz dveh ali treh plasti. Prva plast je namenjena primerni vezavi z betonsko ploščo, na njo pa se nanese samorazlivni sloj, ki je poljubne debeline. Glede na zahteve naročnika je lahko ta plast debea od 1mm do 3mm. S tem pa postopek še ni končan. Na koncu sledi še končni premaz, ki služi preprečevanju drsnosti, z raznimi dodatki pa lahko z njim dopolnimo vizualni izgled samorazlivenga epoksi tlaka. Samorazlivni epoksi tlak v takšni obliki je zelo vzdržljiv.