Hladilna tekočina je potrebna v vseh motornih vozilih

Za učinkovito delovanje motornih vozil ima izredno pomembno vlogo hladilna tekočina, saj si dandanes modernega avtomobila z notranjim izgorevanjem ne predstavljamo brez notranjega hlajenja. Takšen motor namreč potrebuje medij, s pomočjo katerega iz motorja odvaja odvečno toploto in prepreči pregrevanje in morebitne okvare, ki bi zaradi tega lahko nastale. Hladilna tekočina je večinoma na osnovi vode in teče skozi kanale, ki obkrožajo zgorevalni prostor, pri tem pa prevzame odvečno toploto, jo odvede do hladilnika in naprej v zrak.

 

Sodobna prevozna sredstva s hladilno tekočino nimajo kaj dosti opravka, če seveda redno vzdržujemo našega jeklenega konjička. Pomembno je, da kakovost in raven oziroma količino hladilne tekočine stalno preverjamo. Če je raven prenizka, se hladilna tekočina preprosto dotoči. Pri dolivanju je potrebno biti pozoren na primerno mešanico med koncentracijo hladilne tekočine in vode. V kolikor pa se raven redno znižuje, potem je potrebno preveriti celoten hladilni sistem. 

 

Poliranje avtomobila zaščiti vašega konjička

 

Če si želimo, da bo naš avtomobil v kar najboljšem stanju, ne le v izgledu, ampak tudi s svojimi funkcionalnimi lastnostmi, potem izberimo kakovostne izdelke, ki zagotavljajo več kot zgolj lesk pločevine. S specialnimi produkti politure se poliranje avtomobila lotimo tako, da najprej s posebnimi tablicami odstranimo vso umazanijo, ki se je nabrala v razah zaščitnega laka avtomobila. Nato s polirnimi sredstvi zgladimo nepravilnosti in raze v laku, hkrati pa pridobimo še bleščeč sijaj na avtu. V kolikor imamo na laku večje in globlje raze, potem uporabimo odstranjevalec prask.

 

Poliranje avtomobila zaključimo s posebno zaščito, ki na karoseriji ustvari tanek zaščitni sloj, ki lak ščiti pred vremenskimi vplivi in preprečuje nastajanje nadaljnjih poškodb pločevine. Da bo naš jekleni konjiček imel vrhunsko zaščito, uporabimo polirna sredstva, ki imajo vključeno še UV zaščito. Na trgu lahko najdete pestro ponudno polirnih sredstev in pripomočkov za ročno ali strojno poliranje avtomobila, zato lahko svojemu avtu nudite najboljšo nego.