Nevidni zobni aparat – invisalign

Če smo vas ujeli ravno v trenutku, ko se odločate za uporabo zobnega aparata, ste najbrž ugotovili, da imate nešteto možnosti. Zobni aparati se delijo na snemljive in nesnemljive. Vsaka vrsta aparata pa ima svoje slabe in dobre plati. Najverjetneje ste slišali tudi za nevidni zobni aparat, ki je v tem hipu ena od najboljših izbir na trgu. 

Nevidni zobni aparat boste našli tudi pod imenom invisalign. Ponaša se z vrsto odlikami, ki jih lahko preberete tudi na spletni strani priznanega podjetja, ki se ukvarja z zobozdravstvom. 

Nevidni zobni aparat je, kot vam že samo ime pove, na pogled povsem neviden, poleg tega ga lahko snamete, kadar koli in kjer koli. Posledično je tudi vaša ustna oziroma zobna higiena veliko boljša. S pomočjo nevidnega aparata bo oblika vaših zob kmalu popolna. 

 Poleg nevidnega zobnega aparata vam v priznanem podjetju ponujajo še druge vrste zobnih aparatov, tudi tistih z zvezdicami. Vse vrste aparatov za zobe so učinkovite, skupaj z ortodontom pa se boste odločili, katera vrsta je najboljša za vas. Morda vam bo predlagal fiksni zobni aparat. 

Zobni vsadki ali implantati  

Ob izgubi zoba ali več zob hkrati nas pogosto zgrabi panika, sploh, če nam zobje odpadejo nepričakovano. V takem primeru se kaj hitro obrnemo na zobozdravnika in če še nimamo izbranega svojega, ga lahko poiščemo kar po spletu. Najboljši zobarji nam bodo v tem primeru dejali, da so zobni vsadki odlična rešitev. 

Zobni vsadki ali implantati so nadomestki zobne korenine, zato morajo biti narejeni iz zelo trpežnih materialov, ki so odporni na dogajanje v naših ustih. 

Zobni vsadki se v ustno votlino lahko vstavijo zelo hitro, učinkovito in tudi povsem neboleče. Pri tem ni potreben prav noben kirurški poseg. 

Po vstavitvi zobnega vsadka pa je potrebna v ustih posebna nega, če želimo, da bodo zobni vsadki dosegli svoj namen.