Mlečno steklo se uporablja za steklene pregradne stene

Danes je zelo priljubljena vgradnja steklenih predelnih sten tako doma kot tudi v poslovnih objektih. Odlikuje jih hitra in enostavna montaža ter enostavno vzdrževanje. S steklenimi predelnimi stenami dosežemo, da kljub pregradnim stenam, prostor izgleda kot ena celota z veliko svetlobe. Prostor na ta način izgleda odprt in izjemno prostoren. Steklene pregradne stene pa se razlikujejo med seboj tudi glede na vrsto stekla. Najbolj pogosto se uporablja kaljeno steklo, v določenih situacijah pa tudi tako imenovano mlečno steklo.

Kot že samo ime pove, je mlečno steklo rahle bele barve in je po kakovosti podoben kaljenemu steklu. Edina razlika je ta, da stene, ki so izdelane iz mlečnega stekla, omogočajo določeno zasebnost, saj praviloma ne dopuščajo nezaželenih pogledov v prostor. Z uporabo mlečnega stekla ni nobene potrebe, da bi steklene predelne stene dodatno opremili z zavesami ali žaluzijami, saj je stopnja zasebnosti z njim dovolj visoka.

Alu vhodna vrata naj bodo strokovno montirana

Alu vhodna vrata so prva ovira pred morebitnimi vlomilci, zato jim je potrebno nameniti posebno pozornost. Ne le, da predstavljajo ogledalo vsake hiše, ampak predstavljajo tudi pomembno zaščito notranjosti pred soncem, vetrom ali dežjem. Vendar pa alu vhodna vrata lahko učinkovito opravljajo svojo funkcijo, le če so strokovno montirana.

Glede na to, da alu vhodna vrata nudijo tudi zvočno in toplotno izolacijo, je pomembno, da so montirana na takšen način, da dobro tesnijo in na ta način omogočajo minimalne toplotne izgube. S strokovno montažo se izognemo dodatnim stroškom, ki se lahko pojavijo ob morebitni nepravilni montaži. Poiskati najbolj zanesljivega izvajalca danes ni več težko. Spletna ponudba tovrstnih storitev je zelo pestra, potrebno si je vzeti le nekoliko časa za izbiro najbolj primernega ponudnika. Odločajo naj kriteriji, kot so na primer dolgoletne izkušnje, strokovni kader, izbira najboljših materialov in profesionalni odnos.

Posted in Dom