Tajska masaža za vsakogar

Med veliko različnimi vrstami masaže je danes ena najbolj popularnih tajska masaža. Razvijati se je začela že pred stoletji, znana pa je tudi kot tajska medicina. Pogosto se k njej zatečejo ljudje, ki jim je sodobna medicina odrekla pomoč pri lajšanju bolečin ali odpravljanju bolezni. Tradicionalna tajska masaža je rešitev za tiste, ki želijo odpraviti odvečni stres, ki se jim nabira tekom napornega vsakdana. Prav tako je tajska masaža primerna za bolnike, ki iščejo pot k svoji ozdravitvi.

Tradicionalna tajska masaža temelji na tehnikah raztegovanja, akupresure, refleksologije in masaže po meridianih oziroma telesnih energetskih linijah. Ni primerna za bolnike z odprtimi ranami, srčne bolnike, nosečnice ali tiste, ki so bili izpostavljeni kemoterapiji ali drugemu obsevanju. Razlikuje se tudi od druge vrste masaž, in sicer po tem, da je bolnik oziroma stranka pri njej popolnoma oblečen. Tradicionalna tajska masaža se imenuje tudi tajska joga masaža, saj pri njej terapevt bolnika z dlanmi, koleni in stopali spravlja v različne joga položaje.

Ena izmed vrst tajske masaže je tudi tajska refleksna masaža stopal. Tajska refleksna masaža stopal je primerna za vse tiste, ki bi se v svojem življenju radi znebili odvečnega stresa in se v celoti umirili. Tajska refleksna masaža stopal namreč deluje tako, da terapevt s pritiski na določene energetske točke na stopalih sprosti celotno telo ter ponovno vzpostavi ravnovesje v delovanju notranjih organov. Tajska refleksna masaža stopal pomeni tehniko zdravljenja, pri kateri vzpodbudimo krvni obtok in endokrini sistem ter aktiviramo ali umirimo delovanje organov. Če imate težave z bolečinami v stopalih, nogah, hrbtu, če imate menstrualne bolečine ali glavobole, potem je refleksna masaža stopal prava rešitev za vas. Ob redni masaži se bo vaše telo sprostilo, saj se ob dotiku sprošča hormon oksitocin, ki v nas sproža občutke ugodja in sreče, vzbuja pa nam tudi občutek varnosti.