Fiksni zobni aparati sodobne oblike 

Zobozdravstvo je v marsičem zelo napredovalo. Tudi znanja in izkušnje zobozdravstvenih delavcev so postali nekaj povsem drugega, kot je bilo to nekdaj. Velik pomen pa imajo tudi najrazličnejše naprave in sredstva ter pripomočki, s katerimi si pri zdravljenju, oblikovanju in lepšanju zob lahko pomagamo. 

Med zelo pomembnimi pripomočki, ki lahko v najboljši meri poskrbijo za obliko in izgled naših zob, so tudi zobni aparati. Delimo jih na več vrst, med pomembnejšimi pa so zagotovo fiksni zobni aparati. 

Fiksni zobni aparati se od tistih iz preteklosti razlikujejo tudi po izgledu. Včasih je oseba, ki je nosila zobni aparat, lahko izgledala vse prej kot privlačno, sodobna tehnika pa nam ves čas omogoča, da se zobni aparati prilagajajo osebam in tudi izgledu, ki je vse bolj privlačen oziroma aparata skoraj ni več opaziti. 

Fiksni zobni aparati v največji meri poskrbijo, da so naši zobje lahko povsem pravilno oblikovani. Pri tem nam ves čas ob strani stoji tudi naš izbrani zobozdravnik, ki skrbi, da je aparat ravno prav naravnan in da nas pri nošenju niti malo ne ovira. 

Implantati brez operacije 

Ste se kdaj uspeli vprašati, zakaj so implantati oziroma zobni vsadki tako priljubljeni? Če vam jih do sedaj še niso priporočili, potem se zanje verjetno niti niste pozanimali. Lahko pa ste slišali, da se implantati ponašajo s številnimi odlikami, med katerimi je tudi ta, da se lahko v naša usta vstavijo brez kakršne koli operacije. 

Implantati brez operacije so ena od boljših izbir, ko na primer izgubimo zob ali pa več zob hkrati. Preden se odločimo za njihovo vstavitev v naša usta, pa je seveda potrebno iti na poseben pregled, kjer strokovnjaki z nekaj testi in vprašanji odgovorijo na to, ali smo primerni kandidati zanje. 

Implantati brez operacije so primerni skoraj za vsakega posameznika, ki je ostal brez zob ali zobu.