Zvočna izolacija za nemoten spanec

Zvočna izolacija je izredno pomembna, ko imamo doma majhne otroke, ki potrebujejo mir in tišino pri spanju, saj veliko spijo tudi čez dan. Seveda je zvočna izolacija pomembna tudi ponoči, še posebno v tistih predelih mesta, kjer je hrup večji. Tisti, ki želijo resnično uživati v svojem novem stanovanju bodo zagotovo dodali zvočno izolacijo za mirno preživljanje dneva doma.

Zvočna izolacija mora biti postavljena na tisti steni, skozi katero prehaja največ hrupa ter motečih zvokov. Tudi na predelne stene lahko dodamo dodatno steno za zvočno izolacijo in si tako izboljšamo kvaliteto spanca.

Zvočna izolacija ni predraga investicija. V kolikor živimo v okolju, ki je izredno hrupno, je nujno potrebno vgraditi zvočno izolacijo vsaj v spalne prostore, ki so najbolj izpostavljeni. V Sloveniji ter na spletu lahko najdemo veliko različnih ponudnikov, pri katerih bomo lahko naročili vgradnjo zvočne izolacije. Z novimi metodami dela bodo zvočno izolacijo vgradili hitro ter pri tem ne bodo poškodovali našega doma.

Fasadne obloge okrasijo naš dom

Fasadne obloge se delijo na dve različni vrsti fasad. Najprej imamo prezračevalno fasadno oblogo, ki je sestavljena iz nosilne stene, toplotne izolacije, paroprepustne folije, zračnega sloja ter iz kamnite obloge. Nato imamo tu še neprezračevalno fasado, ki je sestavljena iz termoizolacije, kovinskih fasadnih sider, fleksibilnega cementnega lepila ter iz nosilne armirane plasti.

Fasadne obloge so narejene iz različnih materialov. Vsak ponudnik ponuja tisti material, ki se mu zdi trenutno najboljši. Nekateri prisegajo na aluminijasto fasadno oblogo, ki jo odlikuje odličen estetski videz, lahkotnost in enostavnost linij.

Fasadne obloge imajo izredno veliko pozitivnih lastnosti. Poleg svojih izolativnih lastnosti nam nudi tudi zaščito sten ter varnost. Na spletu lahko najdemo veliko različnih ponudnikov fasadnih oblog. Preden se odločimo za nakup določenega materiala, je dobro, da se pogovorimo z mojstri ter svetovalci, ki nam bodo s svojim znanjem pomagali izbrati ustrezno fasadno oblogo.