Oblikovanje vrta pomeni tudi infrastrukturo

Veliko ljudi, ki se odpravi na potovanje, ki je oblikovanje vrta, katero traja precej let, preden lahko zares občudujemo sadove svojega dela. Nič ni boljšega kot občutek, da smo nek projekt res zaključili in kar se tiče vrta se znaki konca začnejo kazati, ko bolj podrobno razmišljamo o tem, kje bi bilo prijetno postaviti klopco, kam letno hiško in kam vrtna vrata.

Nimajo vsi ljudje tega razkošja, da sploh lahko razmišljajo o tem, kam bi bilo optimalno na vrt postaviti vrtna vrata, ampak je to vseeno nekaj, kar je precej pogosto, ne glede na to, ali se hiška nahaja v mestu ali na vasi. Še celo manj verjetno je, da bomo namestili vrtna vrata, če se nahajamo v vasi, kjer je hiš bolj malo in so vsi vrti privatni že samo zato, ker so tako zelo oddaljeni drug od drugega, medtem ko so vrtna vrata v mestu nekaj skoraj nujnega, ne glede na to, ali imamo samo majhno zaplato trave ali velik vrt.

Privatnost ni problem le za vrtove

Problemi povezani s tem, da se nekdo, ki ga en poznamo nahaja na našem zemljišču je aktualen ne glede na to kje stanujemo, ampak v mestu obstaja neke vrste površina, ki je precej primanjkuje in to so parkirišča. Da se izognemo temu, da vsak lahko parkira na naši nekaj kvadratnih metrih dovozne poti, ali celo lastnega parkirišča, so edini odgovor zapornice. Zapornice se lahko namestijo na zelo majhno površino, ne zavzamejo veliko prostora, vendar poskrbijo, da je naš prostor na voljo samo nam, ne glede na to kdaj do njega pridemo. Če namestimo zapornice se nikoli več ne bo zgodilo, da pridemo domov in smo primorani plačevati parkirnino, ker si je nekdo, ki tu ne stanuje prisvojil naše parkirno mesto, ki ga varno za nas varujejo zapornice.

Posted in Dom