Večini je projektor najbolj znan kot nekaj, kar videvajo v šolah

Vsaj za nekoliko mlajše generacije je projektor nekaj, kar je najbolj poznano iz časa šolanje. Ko so projektorje sprva počasi uvajali v šole nihče ni točno vedel, kaj delati z njimi, saj to ni pripomoček, ki bi pretirano spodbujal interaktivnost, vendar se je projektor v takih ustanovah vseeno obdržal zato, ker so učitelji ugotovili kakšna blaginja so lahko Power Point predstavitve in to začeli uporabljati v svojo prid, dobri stari projektor pa je lahko obdržal svoje mesto v učilnici.

Vseeno nam je to, da se uporablja projektor bolj poznano iz pisarn, kjer se pogosto zgodi, da je kakšen mednarodni klic na sestanki izveden s pomočjo projektorja, saj to olajša pogovor in omogoči, da vidimo tudi obraz osebe, s katero se pogovarjamo. Kadar iščemo projektorje za hišni kino so lahko zahteve, ki jih imamo do projektorja bolj zahtevne. Želimo si boljšo resolucijo, boljši kontrast pri barvah in predvsem to, da žarnica zdrži dolgo časa in je zanesljiva.

Optoma ponuja novitete na področju hišnega kina

Optoma je firma, ki ima že dobro zgrajeno tradicijo na proizvajanju kvalitetnih projektorjev v več različnih cenovnih razredih, tako da si lahko posameznik izbere model in zahteve, ki bi jih rad imel in skoraj zagotovo najde napravo, ki je primerna za njegove potrebe.

Največja noviteta, ki jo je pred kratkim izvedla Optoma so projektorji, ki se znajo povezati na zunanjo enoto podjetja Amazon in sicer na hišno pomočnico Alexo, kar pomeni, da lahko svoj Optoma projektor upravljamo preko nje, vendar to seveda ni lastnost, ki je dostopna v vseh cenovnih razredih. Ne le, da je projektor Optoma zmožen tudi projiciranja v 4K kvaliteti, je za mnoge tudi ideja, da lahko zvočno nadzorujejo svoj projektor izjemno privlačna in je res nekaj, kar ločuje Optoma projektorje od konkurence.