Vrtne kosilnice za prekrasno zelenico

Vrtne kosilnice so nujen pripomoček za vsakega, ki ima doma večjo ali manjšo trato oziroma travnik okrog svojega doma, saj mora biti vsaka zelenica skrbno negovana. V spomladanskem času se še posebno pozna, kdo svojo trato pridno pokosi in kdo ne, saj trava v tem času izjemno hitro raste. V kolikor nismo dovolj pozorni, nam sosedje hitro lahko očitajo neurejeno okolico.

Vrtne kosilnice se izjemno hitre in varčne. Vsako travo nam bodo hitro ter lično pokosile. Vsaka vrtna kosilnica ima nastavljeno določeno višino na katero enakomerno pokosi vse kar si bomo želeli. Seveda moramo biti pir košnji pozorni na naše cvetje, saj nočemo, da bi po nesreči pokosili tudi kaj česar ne želimo skrajšati.

Vrtne kosilnice so si zelo različne. Poznamo takšne manjše, ki delujejo na elektriko; nato so na trgu tudi malce večje, takšne ki delujejo na bencin in so najpopularnejše izmed vseh kosilnic. Imajo namreč izredno dostopno ceno in so zelo učinkovite. Trenutno so zelo moderne tudi robotske kosilnice, ki bodo vašo trato pokosile kar same. Vsi lastniki večjih travnatih površin, pa najraje posežejo po traktorskih kosilnicah, na katerih lepo sedimo in z lahkoto kosimo tudi več ur.

Kosilnice na nitko lahko uporabljamo na vseh površinah

Kosilnice na nitko so izjemno dobre in praktične. Uporabijo jih namreč lahko povsod, kjer si želimo. Tudi tam kjer navadna kosilnica ne more dobro opraviti svojega dela, nam bo kosilnica na nitko prišla prav. Takšna kosilnica ni težka, tako si jo lahko na rame povezne vsakdo. Radi jo bodo uporabljali tudi tisti, ki jim porivanje in vlečenje težke vrtne kosilnice ni najbolj pri srcu.

Kosilnice na nitko uporablja izredno močno rezalno nitko, s katero lahko pokosimo tudi debelejše rastline. Na predelih kjer nam navadna vrtna kosilnica ne bo prišla prav, si bomo lahko pomagali s kosilnico na nitko, ki bo v vsakem še tako ozkem predelu pokosila vse potrebno.