Kako popestriti vašo pisarno?

V modernem svetu, v katerem živimo, marsikdo izmed nas preživi ogromno časa ujet za štirimi stenami. Verjetno točno veste, kje se nahaja vso pohištvo za pisarne, ki ga imate na delovnem mestu. Po določenem času se boste gotovo nekaterih predmetov naveličali in dobro bi bilo, da staro pohištvo za pisarne zamenjate z novim, tistim, ki vam je najbolj všeč. Tako boste z nasmehom prihajali na delo še naslednjih nekaj let.

V kolikor ste sam svoj šef, lahko pisarno popolnoma prilagodite po svojih željah. Izberite si svoje pohištvo, ki bo zadovoljilo vaše apetite. Nikjer ne piše, da se morate pri opremljanju in nakupovanju pohištva držati točno določenih smernic. Mislite, da barski stoli sodijo le za točilni pult v lokalu? Nikakor ne. Pogosto jih lahko najdemo tudi v pisarnah. Uporabni so za različne seminarske sobe, manjše kuhinje, prostore, kjer se zaposleni lahko družijo in razvijajo nove ideje. Na voljo so klasični barski stoli, lahko pa izberete tudi nekoliko bolj eleganten dizajn.

Pri nakupovanju pohištva za pisarne ne nakupujte le z očmi. Dobro premislite, kakšno opremo potrebujete v pisarni. Najbolj pomemben del je vsekakor velika in prostorna miza, kjer bomo imeli dovolj prostora za vse delovne pripomočke, kot so računalnik, telefon, itd. Zelo pomembna je tudi izbira ergonomsko oblikovanega stola. To pomeni, da mora biti stol prilagojen vašim telesnim meram. Vsekakor bo vaša hrbtenica na dolgi rok najbolj občutila razliko med poceni stolom za nekaj 10 evrov in vrhunskim stolom.

Imejte v mislih tudi to, da bo vso pohištvo v pisarni lahko dosegljivo. S tem mislimo predvsem na omare in police, ki naj ne bodo previsoke. Tako vam ne bo potrebno uporabljati lestve ali pa plezati na stole in mize, da bi lahko prišli do fasciklov in map. Na ta način boste zmanjšali statične obremenitve, kot so stanje na prstih, stegovanje rok in nošnja bremen nad višino glave ter podobnih primerov, kjer brez potrebe trošimo energijo, ki bi jo lahko privarčevali ob primerni izbiri pohištva za pisarne.