Vsak del traktorja odloča o zanesljivosti delovanja

Pri traktorjih imamo veliko dela tudi s posameznimi kosi, ki jih pogosto menjamo, popravljamo ali morda kar nadgrajujemo. Le redko se odločamo za menjavo traktorja, raje se posvetimo vzdrževanju, popravilu ali zamenjavi posameznih delov. Najbolj je to očitno takrat, ko se pojavijo kakšne težave, še posebej, če smo ravno sredi dela. Okvare ali poškodbe je treba takoj odpraviti, pri tem pa pridejo bolj kot nadomestna vozila v poštev rezervni deli, ki jih imamo morda kar doma na zalogi, lahko pa jih najdemo pri serviserjih, če imamo srečo. A prav vsak del traktorja odloča o zanesljivosti delovanja.

Izpostaviti gre seveda tiste ključne dele. To so recimo akumulatorji za traktorje, ki se pogosto izkažejo za šibko točko. Hitro se lahko izpraznijo ali pa podležejo obrabi pri dolgotrajni redni uporabi. Ne glede na razlog za težave, se akumulatorji za traktorje relativno pogosto menjajo, tako da je pametno imeti kakšnega na zalogi. Čeprav za akumulator ni najbolje, da ga nekam pospravimo in dlje časa hranimo, pride rezerva v primeru težav še kako prav. Akumulatorji za traktorje omogočajo hitro in enostavno zamenjavo, tudi na terenu, s tem pa zagotavljajo nemoteno delo tudi v primeru težav ali okvare akumulatorja.

Drugi kosi so lahko manj opazni, a prav tako pomembni. Omenimo na primer traktorske luči, ki igrajo izjemno pomembno vlogo pri delu v mraku ali temi. Čeprav so poletni dnevi dolgi, nas lahko hitro ujame noč, takrat se bodo traktorske luči izkazale za nepogrešljive. Prav tako nam učinkovita osvetlitev pri mnogih opravilih močno olajša delo, ne služi le kazanju poti nazaj domov. Za učinkovito in zanesljivo delovanje traktorja so torej traktorske luči ključnega pomena. Ne pozabimo še na druge kose, pa tudi na goriva in maziva, ki so pogost razlog za težave. Tudi gorivo je pametno imeti na zalogi!