Kam za poletne počitnice?

Povprečen Slovenec se je vsaj enkrat v življenju že znašel v situaciji, ko so bile počitnice tik pred vrati, na vprašanje »kam boste šli pa vi letos na dopust?« pa je le stežka odgovoril. Marsikdaj si namreč radi povzročamo skrbi s planiranjem popolnih počitnic v tujini, daleč stran od doma, medtem ko imamo najlepše počitniške kotičke prav pri nas, v Sloveniji.

Čeprav ob misli na sanjski poletni dopust najbrž največkrat pomislimo ravno na morje in obalo, so bolj hriboviti konci naše države pravzaprav ena najbolj obiskanih lokacij v Sloveniji. Zgornje Posočje je eno tistih skritih kotičkov v Sloveniji, ki je v zadnjih letih najbolj pridobilo na prepoznavnosti. Bovec, Kobarid in Tolmin vsakoletno privabljajo rekordne številke radovednih ljudi; glavna zasluga za to gre predvsem reki Soči, ki je zaradi svojih dimenzij popolna reka za številne športe na vodi. Kajak Soča je eden izmed priljubljenih aktivnosti, ki si jih najdrznejši napišejo na seznam želja. Zdrava mera adrenalina ter lep pogled na smaragdno lepotico le malokoga ne prepriča v spust po brzicah. Kajak Soča je primeren tudi za otroke, zato se upravičeno lahko pohvali s svojo popularnostjo.

Vedno bolj obiskana aktivnost na Bovškem je tudi skok s padalom Bovec, pri katerem gre lahko za tandemski skok s padalom z letala ali helikopterja, obiskovalci pa se lahko odločijo tudi za čisto navaden rekreativen skok s padalom. Skok s padalom Bovec ponuja nepozabljivo izkušnjo, polno adrenalina in kurje polti, obljubljajo pa tudi, da boste ob koncu zadovoljni in željni ponovnega obiska.

Če kajak Soča in skok s padalom Bovec nista na vaši listi želja, se v zgornjem Posočju zagotovo najde kaj, kar bi Vas utegnilo zanimati. Bogata zgodovina in neskončna barvna paleta športov ter drugih aktivnosti vsekakor ponuja nekaj za vsakogar, v vsakem primeru pa se lahko zanesete na odlično hrano, saj v Posočju živi in deluje tudi nedavno okronana za najboljšo chefinjo na svetu, Ana Roš.