Izberimo pravo sedežno garnituro in pisarniški stol

Dobra sedežna garnitura ‘veže’ prostor v enaki meri kot izbira barve sten ali preproge. Vzemimo si torej čas in preudarno razmislimo, da bo izbrana prava sedežna garnitura, akcija, kakršne v trgovskih centrih nastopijo precej pogosto, pa za nameček lahko poskrbi, da jo dobimo po ugodni ceni. Enako skrbnost namenimo tudi preostalemu inventarju posvečenemu sedenju – pisarniški stoli že dolgo niso več le to, temveč morajo ustrezati tudi okrasni funkciji. Dobro je še, če so mobilni na kolescih, kar nam omogoča, da niso le striktno pisarniški stoli, temveč jih lahko prosto premikamo po prostorih.

Sedimo v stilu

Zamislimo si idilični prizor: velik televizor, zatemnjen prostor, kokice v posodi, napet film, zvok na nivoju, dobra družba in – vsekakor – udobna sedežna garnitura. Akcija! Počutili se bomo, kot da smo del scene. V takšni kombinaciji bodo filmski večeri na najvišji stopnji. Kvaliteta življenja se meri tudi v teh segmentih.

Pisarniški stoli ne rabijo ustrezati togim standardom, ki nam jih vcepljajo ti ali oni. Sledimo raje svojemu srcu in se odločimo za kakšno bolj prismuknjeno ali fantastično formo. Poslušajmo svoje srce v teh zadevah. Zapomnimo si, da gre za predmete, ki jih vsak dan ne bomo le gledali, ampak bomo v tesnih fizičnih odnosih z njimi. Poseben preudarek kaže dati tudi t.i. energijskemu flowu ali pretoku. Prostor lahko na prvi pogled izgleda povsem dostojno, a na nevidni ravni bo povzročal težko mrtvilo. Pri teh zadeva nam lahko pomaga internet in najem strokovnjakov.

Preudarek pred odločitvijo

Pisarniški stoli niso nujno poceni, prav tako tudi ne sedežna garnitura; akcija lahko tu vsekakor pomaga. Ne sprejemajmo odločitev na vrat na nos. Včasih je kakšno bolje dobro prespati. Ocenjeno je, da bodo ljudje v prihajajočem letu napravili kar triinpetdeset odstotkov nakupov sedežen in stolov, ki jih bodo v naslednjih letih obžalovali. Ne bodite eden izmed njih.

Posted in Dom