Dober avtoservis

Običajni vozniki le redko zahajamo k serviserjem. Nekaterim opravilom se ne moremo izogniti, to je recimo menjava gum v zimskem času ali pa redni tehnični pregledi ter nujni vzdrževalni posegi. Drugi dogodki, ki terjajo obisk servisa, so še manj prijetni, saj gre običajno za okvare ali poškodbe. Pogosto pa se izkaže, da je zelo dobro imeti zanesljivega serviserja, ki bo lahko poskrbel za prav vse želje in potrebe pri oskrbi avta. Serviserji nudijo nekatere storitve, ki jih je pametno izkoristiti v vsakem primeru.

Hramba pnevmatik

Kam pozimi pospraviti letne pnevmatike oziroma zimske v letnem času? Doma imamo le redko dovolj prostora, pa tudi pogoji za hranjenje gum niso optimalni. Če želimo zimske oziroma letne pnevmatike v času neuporabe ohraniti v kar najboljši kondiciji, je smiselno najti ustrezen prostor za hrambo. Tega nudijo avtoservisi v svojih skladiščih. Tam bodo gume na varnem, saj skladišča nudijo optimalne razmere za hranjenje gum, hkrati so te zaščitene tudi pred tatvino in drugimi nevšečnostmi. Poleg tega so zimske oziroma letne pnevmatike v tem primeru že pripravljene na menjavo, ko je čas za to.

Hitri servis

Še ena zelo dobrodošla storitev, ki bo priskočila na pomoč praktično vsakemu vozniku. Prej ali slej se zgodi, da zaradi neke nevšečnosti obstanemo ob cesti. V takšni situaciji bo hitri servis rešil ali vsaj omilil posledice, ki lahko nastanejo zaradi tega. Gre za servis, ki posreduje v primeru težav, zaradi katerih ni mogoče priti do delavnice. Pogosto gre za okvaro motorja, morda celo za trčenje ali kakšno drugo nesrečo, lahko pa za manjše nevšečnosti, ki onemogočajo normalno vožnjo. Lahko se na primer zgodi, da nam zmanjka goriva, ali pa vožnjo onemogoča počena guma. V vsakem primeru hitri servis hitro posreduje in težave odpravi kar na lokaciji ali pa odpelje vozilo na popravilo v delavnico ter ponudi nadomestno vozilo.