Akcije pri zobozdravnikih

Običajno nismo vajeni akcij in znižanj v zobozdravstvenih ordinacijah. Najpogosteje koristimo storitve, ki so vključene v obvezno ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje, tako da se o ceni niti ne sprašujemo, so pa stroški hitro premet razmisleka, če poizvedujemo po kakšnih naprednejših storitvah ali obiščemo zasebno ordinacijo. V tem oziru pridejo v poštev tudi akcijske cene, ki lahko močno znižajo stroške posegov in izdelkov, s tem pa lahko zelo olajšajo odločitev za zobozdravstvene posege, ki jih potrebujemo ali želimo. Med dražje storitve in izdelke, pri katerih so znižane cene dobrodošle, sodijo predvsem estetski posegi in zobni vsadki – akcija v teh primerih lahko pomeni znatno znižanje, zato se splača spremljati cene in ponudbo zobozdravnikov na tem področju.

Kolikšno investicijo sploh terjajo zobni vsadki? Akcija lahko zniža ceno na vsega nekaj stotakov, za enostaven implantat bo treba odšteti kakšnih 500 evrov. Je pa vse odvisno od primera, saj vseh težav ni mogoče rešiti kar z enostavnim implantatom, v nekaterih primerih pa ne pomagajo niti naprednejši zobni vsadki. Akcija pogosto velja za posamezne enostavne vsadke, lahko pa tudi za komplet, na primer za namestitev celotne proteze na dva ali štiri implantate. So pa to naprednejše storitve, pri katerih se je treba pozanimati tako o posegih kot o ceni in morebitnih znižanjih.

Ugodne cene pa so zelo dobrodošle tudi pri nekaterih drugih storitvah in izdelkih, tudi pri ortodontu. Še posebej naprednejši izdelki, na primer nevidni zobni aparat Invisalign, so lahko zelo dragi, to pa pomeni, da pridejo akcije še kako prav. Invisalign je odličen pripomoček za oblikovanje zobovja, s prepričljivimi rezultati in drugimi pozitivnimi lastnostmi pa prihaja tudi višja cena. Če najdemo za Invisalign dobro akcijo, je smiselno ugodno ceno tudi izkoristiti. Enako velja za nekatere druge ortodontske posege. Seveda je tudi na tem področju vse odvisno od trenutnega stanja in željenih prilagoditev.