Z avtomobilom na dopust

Letos se imam namen odpraviti v avtom po Evropi. Namesto poletnega poležavanja na plaži sva se s partnerjem odločila za raziskovanje stare celine kar z najinim jeklenim konjičkom, saj si želiva bolj fleksibilnega dopusta in si poleg ležanja na plaži ogledati še kar nekaj znamenitosti, prepotovati najrazličnejša mesta in spoznati različne kulture. V planu imava potovanje iz Slovenije preko Francije in Španije na Portugalsko, kjer živita tudi dva prijatelja, ki naju že kar nekaj let vabita, naj ju obiščeva.

Priprava na vožnjo čez Evropo

Seveda pa je bilo pred odhodom potrebno postoriti kar nekaj stvari. Organizacija je potekala gladko, saj sva imela v planu kampiranje in nama ni bilo treba rezervirati stanovanj ali hotelov. Pač pa sem morala svoj avto peljati na hitri servis, saj nisem želela, da se kaj neprijetnega zgodi ravno med potjo na težko pričakovani dopust.

Ker še nisem imela izbranega servisa, sem iskala nekoga, ki mi je blizu, delo pa opravi kvalitetno. Servisa na srečo ne potrrebujem pogosto, največkrat je razlog menjava gum. Ljubljana je polna raznih servisev, ki ponujajo vse vrste storitev, želela pa sem si najti ponudnika, ki bo blizu mojega doma, seveda pa tudi takega, ki zagotovo nudi kvaliteten in ugoden servis. Vse to sem se odločila postoriti pred dopustom, da se lahko med tednom na morju povsem sprostim in mi ni treba misliti še na tisoč stvari, ki jih moram narediti po prihodu domov.

Poleg avtomobilskega servisa sem se s prijateljico dogovorila za njen dopust, saj sta se nama bosta s partnerjem pridružila na potovanju s severa Portugalske na jug, obvestila sem domače, ter nakupila opremo in pripomočke, ki jih bova potrebovala med vožnjo in med kampiranjem. Najdlje sva skupaj izbirala šotor, saj sva želela, da v avtu ne zasede veliko prostora, vendar je prostoren in lahek za uporabo. Nekaj opreme sva že imela, stola, visečo mrežo in kuhalnik pa sva si izposodila pri njegovi družini, ki vsako leto kampira na Hrvaškem.